aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Jan van Egmond was een van drie oprichters van het huidige Tri-Team. De andere twee zijn de broers Hans en Rob van Veen met de vermelding dat Rob nog altijd lid bij ons is. Het bestuur vindt het belangrijk en gepast eenmaal per jaar stil te staan bij het feit dat Jan niet meer onder ons is. Om die reden is afgelopen zondag voor de 6de keer de Jan van Egmond Memorial training gehouden. Dit hebben we gedaan in Meijendel, het gebied waar Jan vaak te vinden was om de trainingen te doen. Veel (oud)leden hebben daar goede herinneringen aan.

De opkomst die ochtend – het was werkelijk stralend weer - was niet zo heel groot, maar de intentie van de aanwezigen was er niet minder om. Onder leiding van Els en Guus liepen we een relaxed rondje door het duingebied. Uiteindelijk belandden we in de Vlindervallei waar de training werd onderbroken. Na een korte inleidende toespraak van mij onderhield Huug, een van de trouwste en oudste leden - ik refereer uiteraard naar zijn langdurige Tri-Team lidmaatschap - de aanwezigen met enkele saillante anekdotes over Jan. Zo waren we in staat ons enigszins in te leven in die bijzondere periode die de toenmalige triatlonatleten moeten hebben beleefd. Het eerbetoon aan Jan werd met een minuut stilte afgesloten.

We hebben de training beëindigd op het zonnige terras van Boerderij Meijendel alwaar we hebben genoten van een kopje koffie/thee. Er is nog even nagekletst en gelachen over allerlei andere wereldse zaken, maar het hardlopen voerde toch wel weer de boventoon. Ik dank de deelnemers voor hun aanwezigheid.

Peter Verdult

 

img_0836

img_0839

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>