aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Tijdens het Tri-Team trainingsweekeind van 2010 besloot Marco den Engelsman zijn gitaar mee te nemen om zomaar eens wat te gaan tokkelen. Al spoedig kreeg hij de aandacht van een aantal hardloopdames die spontaan begonnen mee te zingen op een avond. Ook mijn interesse als amateurgitarist werd gewekt hierdoor. Van het een kwam het ander en we besloten regelmatig bij elkaar te komen op, jazeker, een zolderkamer: de ultieme men's cave. Kijken of er mogelijk iets moois en creatiefs zou kunnen ontstaan.

Het idee was om bekende songs te vertolken (coveren) op akoestische gitaar en zang, op onze eigen(wijze) manier, en vervolgens publiekelijk te (laten) ervaren. Zo ontstond de naam ACE, oftewel Acoustic Cover Experience. Met deze formule hopen we de wereld aan onze (hardloop)voeten te krijgen. De muziek die we vertolken is afkomstig van Neil Young, Bob Dylan maar ook de Stones en U2 en niet te vergeten JJ Cale Graag larderen we de songs met een bluesy en funky feel.

Tijdens het Tri-Team weekeind in 2011 hadden we dan ons eerste schuchtere publieke optreden. Dat was tijdens het afscheid van de Henny en Vera als organisatoren van het Tri-Team weekeind. Vervolgens sloot Wim Koenen, een zeer muzikaal en ervaren drummer, zich bij ons aan. Inmiddels hadden we via Wim een waarachtig serieuze oefenruimte (garage) tot onze beschikking waar we proberen zo vaak mogelijk op de woensdagavond te oefenen. Door zijn drumgeluid kreeg onze sound een heel andere dynamiek. We besloten als trio door te gaan.

Nadat we op besloten familiefeestjes steeds meer lef gingen tonen was daar plots dit jaar ons eerste publieke straatperformance op het jazz zomerfestival in Katwijk. Een thuiswedstrijd voor Marco. De bijval en reacties van het publiek waren onverwachts en leuk. Afgelopen oktober hadden we een optreden in een Katwijkse bar. Het lijkt het er op dat we in de regio steeds meer naamsbekendheid krijgen want zo af en toe krijgen we uitnodigingen om te komen spelen. Waar dit allemaal naar toe leidt? Geen idee maar voorlopig vermaken we ons opperbest.

Nieuwsgierig geworden? Onze facebookpagina is Coverband ACE en als je ons live wilt zien experiencen, kom dan naar de nieuwjaarsborrel op 7 januari van onze club. Later in 2016 staan we weer in Katwijk en mogelijk ook tijdens de Zwemloop.

Muzikale groet,
Peter Verdult

ACE is:
Marco den Engelsman: slaggitaar/mondharmonica/zang
Wim Koenen: drums/zang
Peter Verdult: lead- en slaggitaar

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>