aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

 

Hardlopen in de warmte
Zeer recent zijn wij geconfronteerd met hoge temperaturen. Hardlopen in deze warme omstandigheden kan uiteraard, maar je moet wel enige voorzorg maatregelen nemen om 
vervelende gevolgen te voorkomen. Hierbij een aantal aandachtspunten op een rij:
http://www.vangoghloopzundert.nl/Hardlopen_bij_warm_weer.html
http://www.dehardloopkrant.com/fysiek.php?page=97
 

 

Let op bij een tekenbeet
Naast de hoge temperaturen hebben wij helaas ook te maken met teken. Een teek is een klein (een tot tien millimeter groot), bruin-zwart spinachtig insect. Teken leven vooral in struiken en hoog gras, niet alleen in natuurgebieden, maar ook in parken en tuinen. Ze houden van een vochtige omgeving, en zijn vooral actief in maart tot oktober.
Ze laten zich vallen op passerende mensen en dieren en bijten zich vast in de huid. Door het opzuigen van bloed zwelt de teek langzaam op tot een bruin-zwart bolletje. Na enige tijd (dagen) laat de teek vanzelf los.
Sommige teken zijn besmet met bacteriën en kunnen ziekten overdragen, zoals de ziekte van Lyme.
Voor meer informatie zie onderstaande link.
http://www.dehardloopkrant.com/fysiek.php?page=104


Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>