aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Wat zal ik deze zondag nu eens gaan doen, dacht hij, wanneer hij fris en fruitig uit de douche stapt, die zondagochtend. Eerst effe teletekst voor het dagelijkse nieuws, bakkie koffie, broodje. Oh ja, ook even een kusje aan de geliefde en de kinderen. Die zijn meteen chagrijnig, want wie geeft er nu zondagochtend 07:00 uur een kusje als je wilt uitslapen. Dat ons paps nu zo een vroege vogel dat is prima maar laat ons lekker met rust op dit tijdstip. Zo dacht de toeschouwer, taak volbracht, iedereen vrolijk gemaakt, toch?

Was er vandaag geen loopje in de buurt om te gaan kijken, zo stelde de toeschouwer de vraag aan het konijn, die wel blij was want die kreeg zijn eten, maar ja zo als u weet praten konijnen niet, dus heb heeft de toeschouwer zelf de vraag maar beantwoord. Ja, er was een loopje, en wel in Voorschoten. Oh dacht hij (typ nu hij want toeschouwer is een beetje lang woord elke keer, terwijl ik dit uitleg besef ik me dat het nu nog meer typ (tiep).Tiep is eigenlijk best een raar woord, spreek het maar eens uit achter elkaar, op een gegeven moment denk je dat er een vogel in de kamer naast je zit. Wat ben ik nu aan het doen deze zondagochtend, eerst praat ik met een konijn en later zit er een vogel naast je in de kamer, iets gaat er niet goed, nah ja laat maar. Voorschoten dus, even kijken hoe laat de starttijd is,oh dat is een mooie tijd denkt hij, kan ik eerst nog even zelf sporten en daarna op de fiets naar Voorschoten. 07:30 uur schreeuwend naar boven of ze misschien zin hebben om mee te gaan kijken naar loopwedstrijd in Voorschoten.Weet niet precies wat ze riepen maar het klonk niet heel positief allemaal, dus ging ik er maar vanuit dat ze meegingen. Ondertussen sporttasje gepakt en effe lekker sporten, tijd gaat nu wat sneller anders wordt het zo een lang verhaal want ik zou een kort verhaaltje schrijven over de belevenissen van een toeschouwer tijdens een Z en Z loop en daar ben ik nog steeds niet aan begonnen, dus even een sprongetje in de tijd.

Op de fiets naar Voorschoten, alleen, dacht zelf aan een familie uitje maar de familie dacht aan een solo uitje van papa, dus daar ging hij op de fiets. Wel goed voorbereid, water mee, wat eten, misschien nog effe een truitje extra, kan wat fris zijn. Halverwege naar Voorschoten (Papeweg), omgedraaid weer naar huis, paarse tri team jack vergeten, herkenbaar voor iedereen dus belangrijk,.......... (hier staan wat woordjes die er eigenlijk niet mogen staan). Zo opnieuw naar Voorschoten, onderweg bedenken waar je het beste kan gaan staan, volgens mij in de buurt van het station waar daar komen ze allemaal 1 of meerdere keren langs. Zo daar stond de toeschouwer(hij) dan, het is best wel rustig nog, op het horloge gekeken en dacht ,ja dat is niet zo gek het is ook wel erg vroeg nog (had me in de tijd vergist)..............(zie boven). Dan maar een wandeling doen door het mooie Voorschoten, nah ja mooi. Hij hoorde voornamelijk een trein voorbijkomen, en een vogel dacht ik ga even lekker op je paarse jasje poepen want die zijn zo lekker herkenbaar. De tijd scheit(lees schiet) wel lekker op zo, uiteindelijk stond hij op de juiste plek en tijd de lopers aan te moedigen. Daar komen de eerste lopers aan in de verte, ga er eens goed voor staan, handen klaar om te klappen of te high fiven(!! Typ je dit zo?). Tip: probeer dit niet tegelijk te doen want dat gaat niet kwam de toeschouwer achter, hij probeerde het wel maar door zijn onhandigheid viel de bidon, hij probeerde ook nog te drinken, een man moet ook gewoon 1 ding tegelijk doen, is beter. Een lang verhaal kort! te maken, de voorfietser viel over de bidon waardoor de eerste 5 lopers ook vielen en er best wel consternatie was. De toeschouwer ging maar even op een andere plaats staan, met een zwarte trui aan want hij had gehoord dat ze iemand zochten met een paars jackje met vogelpoep er op. Hij had hem niet gezien in elk geval, maar hij zou goed opletten of hij hem zag, het is natuurlijk een schande zo iemand, zei hij met een enigszins rood hoofd en begon te fluiten van onschuld. Door de consternatie alle lopers gemist, maar hij kreeg nog een 2e kans want ze kwamen ook langs tijdens de terugweg.

Maar ja daar sta je dan in zwarte trui, niet meer herkenbaar,je kan wel gaan zwaaien en high fiven,maar je ziet ze denken,hij heeft geen paars aan dus we kennen hem niet,begrijpelijk. Had wel de indruk dat sommige lopers mij wel herkenden, de eerste 5 lopers, maar die wilden geen high five doen met mij, anders gezegd die high five ging niet helemaal goed, had er de volgende dag nog steeds last van. De loop was voorbij, tijd om naar huis te gaan, nee he lekke voorband............(staan ze weer), gelukkig de voorband, effe snel plakken, en weer op de fiets naar Wassenaar. Halverwege gestopt(weer de Papeweg) band niet goed geplakt, maar naar huis gaan lopen. Onderweg werd er veel getoerderd en gezwaaid, had weer het paarse jack aangedaan dus weer herkenbaar. Thuis aangekomen was men alvast begonnen aan de lunch,maar de toeschouwer wilde maar 1 ding, effe zitten. Wat is er met je wang gebeurd, hij is een beetje blauw en zal ik ook even een pleister halen, was de vraag van 1 van mijn kinderen. De vrouw kwam ook nog even vragen hoe het was (eigenlijk kwam ze zeggen dat we even een bakkie gingen doen bij haar moeder). Gezellig zei ik nog en viel al grommend in slaap.

PS de volgende dag gebeld naar Voorschoten of ze een bidon gevonden hadden.

Guus van Veen

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>