aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Het WZK Tri-Team is van oorsprong een triatlon vereniging uit Wassenaar. Dat verklaart de term 'Tri' in onze naam. Echter, sinds een aantal jaar richten we ons alleen nog op het pure hardlopen, waarvoor wekelijks gezamenlijk getraind wordt. We zijn een club die aan wegatletiek doet. Dat wil zeggen we lopen hard door het bosrijke en uitgestrekte Wassenaar, maar ook in de duinen van Meijendel, op het strand of in de Ganzenhoek.

De vereniging telt rond de 80 leden in de leeftijd van 18 tot 70 jaar. Het aandeel vrouwen begint aardig te groeien. Per training zijn vaak tussen de 25 a 30 lopers aanwezig. Elke dinsdag- en donderdagavond verzamelen we in de clubruimte "De Bovenkamer" dat in het Wassenaarse Sterrenbad is ondergebracht. Deze ruimte delen we met andere WZK afdelingen. De toegang is aan de rechterkant in het midden van het gebouw en is via een trap te bereiken. Let op: dus niet de hoofdingang van het zwembad gebruiken. Om 19:00 uur vertrekken we. Na afloop is er prima douchegelegenheid (voorlopig alleen op de donderdagavond) en draaien enkelen van ons vrijwillig bardienst. De vereniging heeft een sociaal karakter. Een deel van de lopers blijft gezellig na de training hangen om na te praten. Ook wordt zeer regelmatig afgesproken zondags in de duinen en/of het strand te hard te lopen.

Niveaus verschillen aardig, daarom trainen we in 3 groepen. Om een indicatie te geven: op de 10K hebben we enkele lopers die rond de 40 minuten lopen maar de meesten presteren tussen 45 tot 70 minuten op deze afstand af. Er zijn inmiddels 7 enthousiaste door de Atletiekunie gecerticifeerde trainers/begeleiders, die volgens een trainingsschema elk een groep meenemen. Indien gewenst kan je een persoonlijk trainingsschema afspreken met de trainer ter voorbereiding op een bepaalde wedstrijd.

Naast de gewone trainingen vormt zich elk jaar wel een marathongroepje dat zich voorbereidt op bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam of een marathon in het buitenland (Berlijn, Barcelona) afhankelijk van de animo. Ook doen we al vele jaren met een flinke groep mee aan het regionale zeer populaire Zorg en Zekerheidcircuit dat eind van het jaar begint. Een uitgelezen kans om je vorderingen te toetsen.

Ieder najaar kun je ook meedoen aan het WZK Tri-Team Trainingsweekend, dat ergens in Nederland in een mooie omgeving vanuit een prima accommodatie wordt georganiseerd. Naast hardlooptrainingen staan vaak ook andere sporten zoals mountainbiken en Nordicwalken op het programma. 

Enkele leden nemen soms het initiatief om een ATB-weekend te organiseren, bijvoorbeeld in Limburg of in de Ardennen in Luxemburg. Dan wordt er twee dagen stevig gefietst en kampeert men op een lokale camping. Ook de racefietsers spreken in de zomer regelmatig onderling af om tochten te gaan maken en organiseren soms een fietsvakantie in het buitenland. Hoewel dit geen WZK Tri-Team kernactiviteiten zijn is er animo voor en staat deelname vrij voor leden en niet leden na overleg met de organisatoren. Op deze wijze kom je ook in contact met andere duursporten. Tevens leveren we vrijwilligers aan de organisatie van de Wassenaarse Zwemloop die traditioneel in de maand augustus plaatsvindt.

De missie van onze vereniging is dan ook een sportvereniging te zijn die duursport in de algemene zin en het hardlopen in het bijzonder bevordert. Een vereniging waarbij iedereen zich thuis voelt, kortom sociaal en betrokken. Spreekt onze formule je aan dan ben je van harte welkom om een paar weken vrij mee te trainen. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust via de contact-link of kom gewoon eens langs.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>