aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Door Frans Rolink

Binnen onze loopgroep vroegen we ons af, hoe weten ze wie ik ben of wie te waarschuwen als mij wat overkomt als ik alleen aan het hardlopen ben. De meeste smart-phones hebben tegenwoordig een pincode. Onderstaand de oplossing. Handige tip voor de iPhone gebruikers onder ons!

Regelmatig komen wij, maar ook andere hulpdiensten, uit bij een ongeval of andere noodsituaties waarbij wij mensen, zoals familie of vrienden, willen inlichten. Nog niet zo lang geleden konden de hulpdiensten dit gemakkelijk vinden, omdat personen in een telefoon werden aangegeven als "ICE", In Case of Emergency. Dit was ook bekend bij de hulpdiensten. Tegenwoordig is het zo dat veel telefoons vergrendeld zijn met een code of zelfs met een vingerafdruk. Hulpdiensten kunnen vaak de telefoon niet ontgrendelen en weten dan ook niet wie ze moeten bellen. Maar voor de iPhone gebruikers is hier een oplossing voor!

iPhone. Ga naar de APP "gezondheid", ga naar je Medische ID (rechts onderin). In dit scherm kun je een contact toevoegen voor noodgevallen en je kunt gelijk een relatie aan de persoon toevoegen. Wanneer de hulpdiensten nu gegevens nodig hebben kunnen zij die makkelijker vinden. Bij een vergrendeld scherm zie je links onderin "Noodgeval". Je klikt erop en dan krijg je, links onderin, "*Medische ID" te zien. Klik hierop en dan worden de gegevens, welke je hebt ingevoerd, zichtbaar en zo kunnen de hulpdiensten de gegevens zien en weten zij wie ze moeten bellen! ** Dit geldt alleen voor iPhones vanaf iPhone 4S en voorzien van IOS8 en hoger. De APP is niet te downloaden in de AppStore. Het maakt deel uit van het standaard pakket van iOS 8.

Android. Ga naar contacten. Ga naar groepen. Ga naar: ICE contact bij nood. Klik op de Button om contact toe te voegen. Klik op contact noodgevallen en selecteer een contactpersoon. Sla je aanpassingen op. Je zult nu zien dat als je telefoon vergrendeld is, je rechts onderin op noodgeval kunt duwen, in dat menu kun je een noodnummer bellen zoals 112. Maar als je nogmaals links onderin klikt, zie je de ICE contact personen.

Maak elkaar bewust en deel dit bericht.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>