Airborne Trail 2020

Door: Monique Bos

In september zou deze plaatsvinden, maar alles is zo’n beetje geannuleerd door de Covid dit jaar. Nu konden we hem zelf lopen van oktober t/m 31 december. Zou dit eigenlijk met Rob van Vegten lopen, maar die was helaas uitgeschakeld door een nekhernia. Inmiddels geopereerd en nu aan het herstellen.

Dus… dan maar met zijn vrouw! Voor de gezelligheid, Daisy en Diana ook mee. Het ‘huisvrouwenteam’ was compleet! Datum geprikt, 12 december zouden we om 8:00 uur richting Sportcentrum Papendal rijden, waar de start was. Kruisje, ook wel Poppy genoemd afgehaald in het hotel en we konden starten.

Voor het eerst op GPS gelopen, ook een nieuwe ervaring! Start was door de bossen en over de Heiden, hoop bagger, hoop gelachen, langs enkele monumenten.

Zo ook de War Cemetery waar we ons kruisje konden neerleggen, heel bijzonder! Door de mist die er de hele dag hing was het op de begraafplaats wel een extra bijzondere gewaarwording. 

Vervolgens eindigen middenin de stad Arnhem, bij de James Frostbrug. Heel gaaf was dit, starten in de natuur, eindigen middenin de stad.

Daar stond bij Dudok een schatkist, waarvan we de cijfercodes van de sloten op de mail hadden gekregen. En daar lag onze medaille in, consumptiebon voor een take-away bakkie, heerlijke warme chocomel met slagroom. Die hadden we wel verdiend.