Singelloop 2022

Door: Sandra Odijk

De omstandigheden waren ideaal voor een hardloopfeestje afgelopen vrijdag!Heerlijk weer, veel enthousiaste toeschouwers en 3500 lopers die klaar stonden bij Molen de Valk voor een rondje over de Leidse Singels.

Onze C1/C2 trainer Ab had Miranda, Nicolette en mij enthousiast gemaakt om mee te lopen, ons loopmaatje Mirjam kon helaas niet meedoen vanwege een blessure , maar was wel met ons meegefietst om ons aan te moedigen langs het parcours.  We hadden over support niet te klagen, want ook Gerard, Arno, Emma, Juliette en Romeo en waren er om ons naar de finish te schreeuwen.

Deze 45e editie had  bij de molen een nieuwe startplaats gekregen . Het parcours was ten opzichte van voorgaande keren iets ingekort en we liepen dit keer tegen de klok in.Na het startschot van zanger Mart Hoogkamer  vertrokken we richting Morspoort, om na de Rembrandtbrug en het Noordeinde, de Witte Singel op te draaien. Onderweg begonnen er mensen spontaan ” Hand in Hand, kameraden” te zingen toen Miranda langs liep…of was het toch voor die man in het Feyenoordshirt naast haar? Door de drukte moesten we noodgedwongen een beetje langzaam starten, maar toen er op de Witte Singel wat meer ruimte kwam konden we ons tempo versnellen. Ab pakte na een tijdje zijn eigen,  iets rustiger tempo op, hij had immers  lang niet gelopen. En zoals Miranda altijd zegt, het is geen aangenomen werk,  het gaat er om dat je geniet!

En genieten deden we, ik heb de hele route met een big smile gelopen! Zoveel mensen om je aan te moedigen, overal enthousiasme zoals ik dat ook ken van de 10k loop bij de Leiden Marathon.  En dan die mooie route langs de Leidsche Singels, helemaal top. Onderweg werden we nog verrast dat we Richard de Smit tegen kwamen, die bij de waterpost stond.

We konden het tempo van rond de 6.15/km lekker vasthouden, al werd het in de laatste km  wel wat zwaarder. Met de Molen in zicht liepen we nog een laatste brug op richting de finish op de Lammermarkt, waar het zo druk was dat we uiteindelijk wandelend de streep over gingen.We hadden onszelf geen tijdsdoel gesteld, maar stiekum gehoopt onder de 40 minuten te lopen.Dat lukte met een eindtijd van 39.40. Niet lang daarna konden we ook Ab binnenhalen, die ook top had gelopen.

Na nog wat foto’s bij de Molen gingen we moe maar voldaan weer op de fiets terug naar Wassenaar, hopelijk volgend jaar weer!