WZK-TRI TEAM ACTIEF TIJDENS DE ZESTIG VAN TEXEL!

Door: Pieter den Edel


Het stond al 2 jaar op de planning, maar door corona een jaartje uitgesteld, een van de mooiste ultralopen van Nederland ‘De zestig van Texel’.

Het Tri-team en Texel zijn al heel lang aan elkaar verbonden ,menig loper liep hier de 60/120 of de estafette, maar op 27 maart 2022 was het de beurt aan Niels Lodewijk, Marc van de Kaa, Pieter den Edel en Lars Knijnenburg, (geen lid van WZK), ook liep Bram de Groot mee uit de trailgroep.

Vrijdag 25 maart arriveren de eersten en zaterdag was de bende compleet, het leek wel een klein trainingsweekend, lekker ontspannen een hapje en drankje en zaterdag op tijd onder de wol.

Wedstrijddag, Daphne brengt ons naar de start, ieder zijn eigen voorbereiding de een druk de ander stil, maar allemaal benieuwd wat voor strijd ons te wachten staat. Het weer is in ieder geval fantastisch.

10:35, we gaan op reis Pieter de meest ervaren ultraloper gaat voor zijn zesde finish hij kent het parcours goed dus inhouden de eerste 30 waar 12 km strand en duinen in zit.

Lars en Niels lopen voorop, Marc volgt op korte afstand. Na 30 km zit er voor Marc niet meer in en besluit te stoppen, verstandig om jezelf niet in de kreukels te lopen, maar alsnog een mooie prestatie.

Na 35 km is daar de Vuurtoren vanaf hier is het naar beneden mentaal altijd een mooi punt, de zon scheen lekker binnendijks leek het wel zomer en erbuiten winter met een koud windje.

Support stond op heel veel plekken met de nodige extra sportvoeding en de onmisbare aanmoedigingen.

42 km voor iedereen een lastig moment je mag er nog 18, Lars en Niels lopen erg sterk en hebben 30 minuten voorsprong op Texel veteraan Pieter die weet wat er nog komt, juist ja de Hoge berg een lang stuk vals plat hij weet het gat te dichten tot 15 minuten.

Na de finish is het gras een heerlijke plek om alles te vieren met je loopmaatjes en onder het genot van een scuumkoppe liggen de plannen voor 2024 al weer op de plank.

Al met al een super mooi weekend.