aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Is het niet een droom van veel mensen om met je kinderen te sporten of om iets samen te bereiken waar je trots op kan zijn, Zo begon mijn zoon een gesprek in een vader/zoon gesprek waar wij de dingen van het leven even doornamen. School , verantwoordelijkheden,opvoeding van zijn moeder, en ook een beetje zijn vader, en dat soort zaken. Zoals de eerste zin al melde , iets samen bereiken is daar ook een voorbeeld van. Als wij nu eens samen een marathon gaan doen, Papa verschoot van kleur en dacht is dat niet te ver voor een jongen van 12, maar 2 minuten later was het er een schema.

Er was nog ruim de tijd om te trainen dus dat deden wij dan ook maar. Allebei de kleren aan ,wat mij wel opviel was dat mijn zoon gewoon zijn spijkerbroek aan deed,loopschoentjes aan en beginnen. Daan pakte zijn fiets , ja pa, je dacht toch niet dat ik een marathon ga lopen ,nee ik fiets met je mee. Oh ja ,samen een marathon doen kan ook op deze manier,en vond het nu al een mooie gedachte. Ik zag ons al gaan in en op het land van Maas en Waal daar samen , snel een fishermans friend genomen dan valt het niet zo.

De Dijkenloop in Beneden Leeuwen Deze marathon stond al een x aantal jaren op mijn verlanglijstje maar omdat deze samen valt met Winschoten,die ik een aantal jaren gelopen hebt ,kwam het er maar niet van. In 2009 niet naar Winschoten maar naar Beneden Leeuwen, en absoluut geen spijt van gehad. Als ik in de volgende zinnen een klein beetje doorschiet in superlatieven is niks overdreven, maar toch sorry. Wat een hele mooie loop , het is geen grote marathon ,130 deelnemers, maar een grootse marathon, (daar is de eerste al) Gezellige start in heel kein dorpje Altforst, niet eerder van gehoord.

Het was aan het begin van het dorp en door het dorp heen naar het eind van het dorp(stuk van 15 secondes) de dijken op. Na 2 km was daar ook mijn zoon , met een geel hesje en wit haar is dit niet te missen, eten en drinken bij zich. Naar Appeltern , bij de wereldberoemde tuinen van Appeltern, over de dijk daar de wind in de rug dus het tempo was goed. Het was praattempo want een tijd was vandaag niet belangrijk vandaag was belangrijk dat wij samen iets gaan doen waar we met trots op terugkijken. Is het niet zo als je het naar je zin hebt dat de tijd vanzelf ook goed wordt . Van Appeltern naar plaatsjes als Wamel,Dreumel,Maasbommel,Alphen,Boven en Beneden Leeuwen

Hier is een dorp trots als een zoiets mogen organiseren en dat merk je aan alles. het klappen, aanmoedigen af en toe hoor je je naam (deelnemers met naam en toenaam in de plaatselijke kranten) drinken eten en al dat soort zaken, speakers die de meute aan het opzwepen is en veel muziek en persoonlijk had ik natuurlijk mijn zoon. Het voordeel van op dijken lopen dat je hoger bent dan het land om je heen dus dat je kan kijken over het land en water . Wat een vergezichten , de een nog mooier dan de andere , boven op de dijkhuisjes, onder aan de dijk huisjes boerderijen en natuurlijk heel veel appels en peren en jam boerderijen want we waren in de buurt van flipje uit Tiel.

Op een gegeven moment zagen we ook kamelen, en nu denkt u, hij gaat doorslaan maar nee het was echt,daar stonden gewoon een stuk of tien kamelen, ze moesten nodig wat drinken want de bulten zwieberde en zwabberde alle kanten op,dus de tank was leeg bij hun. Toch apart. Oh ja de loop, Na een stukje de wind mee, was daar toch ineens heel stuk de wind tegen, dat is op een dijk toch een nadeel. Dit stuk was ongeveer een kilometer of 20 maar daarna de wind redelijk in de rug en af en toe in de zij. Onderweg samen ons vermaakt met van alles en de tijd vloog voorbij wat natuurlijk niet gunstig was voor een snelle tijd want als de tijd vliegt gaat de tijd heel hard en als de kilometers dat niet kunnen bijhouden is de eindtijd minder snel. Deze zin ga ik nog een paar keer lezen Zoals ik al zei was tijd vandaag niet belangrijk.

De laatste 2 km was een lange weg waar je nog op de proef gesteld werd omdat de wind daar vol tegen was er was een voordeel, we liepen niet meer op de dijk. De finish was mooi, (maak hier voor jezelf even een beeld bij) 200 meter voor de finish een high five aan elkaar ,gebalde vuisten,duim omhoog, tevens even een groepsknuffeltje met ons tweeen, en mijn zoon maar vragen waarom ik nu ineens een fishermansfriend wil. Dit hebben wij samen gedaan Aan de finish een paar vrienden die het verhaal compleet maakten.

Conclusie Ik ga het niet uitleggen ,dit is het Wij beloven niks maar ik ga mijn best doen om hier weer te mogen lopen volgend jaar De fietstijd van mijn zoon was 3.09.03 uur

Allemaal bedankt

Na een motivatiedip was dit een mooie maraton om mee te beginnen

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>