aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Meestal gaat er een paars lint aan fietsers richting Voorschoten, deze keer zijn het er maar 2, Joop en Els, waar zijn de andere? Hebben we wat gemist, is het op een andere dag? Nee, vakanties, feesten, kluswerk, blessures, wedstrijden elders zorgen ervoor dat er vandaag maar 2 Tri-teamers aan de start verschijnen in Voorschoten.

Eerst even het startnummer ophalen in de sporthal en dan richting de start in de Voorstraat. Daar treffen we nog een paars jasje: Rob, die zijn zoon aanmoedigt, zelf kan hij door blessure jammer genoeg niet mee doen. Hij wenst me veel succes.

Even lijkt het erop dat ik alleen aan de start sta, maar daar komt ook Pieter aan, hij is net lid geworden en doet ook mee. (Heeft nog geen paars jasje!)

Joop gaat na het startschot verder als supporter, ook hij is geblesseerd. Niet alleen bij Guus is lopen een familieuitstapje: Jolanda, Bert en Inger fietsen steeds naar verschillende punten langs de route om aan te moedigen en foto’s te maken.

Ik probeer wat rustig te beginnen zoals we afgelopen week in de training hebben geleerd, maar voor ik het weet is er al en kilometer voorbij, in 5 minuten, dat hou ik normaal niet vol de hele wedstrijd, dit is wel erg enthousiast. Tempo dus wat aanpassen. Op de brug is weer wat paars te zien, als ik dichterbij kom blijkt het Albert te zijn.

Het parcours gaat langs de Vliet, de ijsbaan, langs schitterende villa’s aan het water, polderpaden, komen we bij de Korte Vliet.
Inmiddels lopen aan de overkant de eerste lopers van de 10,4 km en de 10 EM. Een heel lint van lopers volgt.

Het wordt nu tijd om te versnelling, ik zit op de helft, het loop lekker, 27 min op de 5 km. Donderdag ging dat versnellen ook goed, maar misschien liep ik ook wat harder door het onweer. Nu is het heerlijk weer, wat wind, prima om te lopen. De brug over en verder voor de terugweg.

Inger zwaait enthousiast dat ze me weer gezien heeft, Jolanda maakt foto’s, Bert steekt zijn hand op. Joop fietst een stukje mee en moedigt aan het tempo wat op te voeren. Ik probeer een groepje van de roadrunners bij te houden en dat lukt.

Net voor het 10 km. punt is er weer paars in zicht: Albert is er nog, hij moedigt aan om er voor het laatste stuk nog een tandje er bij te doen. Dat gaat nog. In 53.12 over de 10 km. streep. Nu nog 400 meter. Finish, tussen de oeroude bomen door op de Voorstraat. De klok geeft 55.16 aan. Voor mij is Pieter den Edel al gefinisht in 49.08

De familieleden staat me op te wachten achter de eindstreep. Samen fietsen we terug naar Wassenaar.

Groeten,
Els

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>