aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Twee Tri-Team leden hadden het plan opgevat om de racefiets en hun ego eens echt op de proef te stellen. Waar in Nederland kun je dat beter doen in en rond de heuvels van Veenendaal. Het zijn geen Mont Ventoux's maar de kuiten worden wel getest tijdens de Huchiestocht van Veenendaal. Deze rit over 115km doet alle huchies (heuvels) aan rond Veenendaal en is een klassieker in de omgeving. Dit jaar werd de 34e editie opgeluisterd met een duo van het Tri-team.

Om een lang verhaal kort te maken. Tot 90km liep alles over rolletjes voor Perry vd Berg uit W. en ook voor Machiel van Veen uit V. Daarna steeg P. uit tot ongekende hoogte en verblikte of verbloosde niet. Terwijk M. vocht tegen kramp in zijn bovenbenen. Teveel gegeven, te weinig vocht (toch 3 liter weggewerkt) of onervarenheid? P. zat lekker in zijn vel en kon het ritme tegen de wind in en heuvel op heuvel af goed volhouden en M. heeft dat vanuit zijn achterwiel mogen aanschouwen.

Perry had natuurlijk een prima test gedaan tijdens de Vuelta rit in Assen, waar hij ook al over de 100km had gefietst. Een hele leuke dag met prachtig weer over een hele mooie route. Lekker om weer eens in het 'rood' te fietsen. En als tijdens de nabeschouwing blijkt dat 115 km een tocht is van Wassenaar tot voorbij Veenendaal zijn beide mannen toch wel een beetje trots. Volgend jaar de 160 km?

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>