aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Tijdens de training werd het idee opgevat om een gezamenlijke lange duurloop te houden als voorbereiding op de ½ marathon van Amsterdam waaraan Caroline, Tineke, Martine en Els gaan meedoen.
Normaal eet je pasta vooraf gaande aan zo’n loop, maar na afloop van een training is het ook goed wat extra koolhydraten te eten. Combineer dit met gezellig nakletsen en plannen te maken voor de wedstrijd en de girlpowerpastapartyloop is geboren.

Zondag 27 september was het zover: 15.00 uur start bij Tineke voor de deur. Jammer genoeg had Martine af moeten zeggen ivm haar studie. Joost heeft zich ook ingeschreven voor Amsterdam, hij is natuurlijk geen girl, maar wij doen niet moeilijk, boys mogen ook meedoen.

Het is een mooie nazomerdag, de zon schijnt, geen wind, niet te warm. We gaan op weg. De straat uit, langs de flats, over het fietspad langs het Weteringpark. In een rustig tempo over de Kokshoornlaan, de duinen komen in zicht. De Klip op, door de duinen naar Duinoord. Joop, die mee fietst, heeft van iedereen een bidon gekregen en voorziet ons steeds van water.

Het is genieten in de duinen, de herfst zon kleurt alles met een mooie gloed. We passeren de zandverstuiving en lopen over het fietspad tot de koffietent. Geen rustpauze, maar alleen verder door de duinen. Joop staat bij de afslag al weer klaar met de bidons en we gaan verder over het wandelpad, heuvel op en af.

Met z’n vieren in een lekker tempo verder richting Panbos, Joop moet hier omrijden, we gaan al zonder entreekaartje door het bos en met een fietser erbij (ook verboden) lopen we wel erg in het zicht.  Gelukkig is er geen boswachter te zien en voor we het weten zijn we bij de uitgang aan de Katwijkseweg.
Joop is staat ook weer klaar met water en zo gaan we goed verzorgt verder voor het laatste stuk. De spieren gaan we nu wel voelen, het eind is in zicht.
Na 1 uur en 55 minuten arriveren we bij Tineke, lekker gelopen. De girlpower hebben we laten zien, daarna is het pastapartytime.

Tineke heeft  2 heerlijke sauzen gemaakt en 2 soorten pasta, Els heeft de salade verzorgt, Caroline heeft een energierijk, heerlijk toetje gemaakt. Joost zorgt voor de rosé.
Inmiddels is ook Pauline gearriveerd en samen met Jan Willem, Astrid, Jonne en Joop wordt het een gezellige party.

We trainen nu rustig door, eten nog wat pasta voor af en zondag 18 oktober is het zover.

Wordt vervolgd…..

Carolien, Tineke, Joost en Els

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>