aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Voordat Bert Donnars als trainer bij WZK Tri-Team aantrad, was hij bij de Haagse Roadrunners al gestart met de opleiding tot looptrainer 3 bij de Atletiekunie (niveau 3 is het hoogste niveau voor loopgroepen) De opleiding bestaat uit het onder coaching van een ervaren trainer opdoen van praktijkervaring en het volgen van workshops waarbij ook de theorie behandeld wordt. Daarnaast is eigen studie en schriftelijke voorbereiding noodzakelijk.

Zijn schriftelijke voorbereiding was goedgekeurd en daarom kon Bert op 6 juni 2009 om 10:30 uur beginnen aan het sluitstuk van zijn opleiding: het praktijkexamen! Daarvoor had hij 14 lopers van de HRR/Roparun-groep en een kleine delegatie van Tri-Team bereid gevonden om zich aan zijn korte examentraining te onderwerpen.

Op de baan bij AV Fortuna in Vlaardingen verzamelen we. De zon schijnt en de temperatuur is aangenaam. Bert moet aan de examinator uitleggen wat hij gaat doen en waarom hij daarvoor gekozen heeft. De groep loopt ondertussen een paar rondjes in als opwarming. Daarna staat er een loopscholing op het programma met uitleg hoe het wel en niet moet. De kern van de training is een dobbelspel waarbij je afhankelijk van het aantal gegooide ogen naar een bepaalde pylon moet lopen. Deze training is met name bedoeld om de aanzet te trainen. Tussendoor wordt de hartslag gecontroleerd en er is ook aan verfrissing gedacht. Na 35 minuten zit het actieve gedeelte van het examen er al weer op en wordt Bert weer ondervraagd door de examinator. Voor ons een mooi moment om heerlijk in het zonnetje een rondje uit te lopen.

Dan komt het verlossende woord: Bert is geslaagd! Na de felicitaties en een bos geel/paarse bloemen namens WZK Tri-Team sluiten we af met een groepsfoto en een kop koffie op het terras.

Bert namens WZK Tri-Team nogmaals van harte gefeliciteerd met je diploma. Je hebt er veel tijd ingestoken en dat is beloond! We hopen nog lang van je opgedane kennis en ervaring te mogen genieten.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>