aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33


Het pinksterweekend vond de Roparun plaats, een zware estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Bert is daar al maanden voor aan het trainen geweest. Donderdag werd het plan gemaakt om bij de finish met een paar triteamers aanwezig te zijn. Maandag 13.00 uur verzamelen Siebe, Joop en Els zich bij Peter en Maria, waar we ons in één auto proppen en op weg gaan. Omkeren, de bloemen zijn vergeten en weer verder. Auto in de garage van Sybes werk en dan flink de pas erin om op tijd bij de finish te zijn.
Om een goed plek te bemachtigen moeten we omlopen, witte schermen versperren het uitzicht bij de finish. Bert blijkt ondertussen even voor de Erasmusbrug te zitten. Hollend gaan we door de “koopgoot” naar de andere kant van de Coolsingel. Daar komt team 105 eraan, met Bert nog heel fris ogend voorop. Hij heeft er 44 uur van lopen, fietsen en een 2-tal uur slapen opzitten. Het team heeft sneller dan gedacht gelopen, maar belangrijker veel sponsorgeld voor het goede doel opgehaald. Gefeliciteerd.

De bloemen kunnen hier niet afgegeven worden,we hollen er dus achter het team aan tot net na de finish, oplettend dat we elkaar in de massa niet kwijt raken. Witte schermen van de VIP tent versperen onze weg. Bert heeft ons inmiddels wel gezien, maar nog steeds lopen we met de bloemen. Een rondje om het stadhuis naar de andere kant, we hangen onze paarse jasjes over de witte schermen en Peter belt Bert. We zijn gesignaleerd! De bloemen worden met felicitaties overhandigd. Bert moet door de menigte nog zijn fiets ophalen, dat is onhandig met een bos bloemen en zo lopen we even later met de bloemen in onze hand weer verder. We nemen ze mee naar het clubhuis van de Roadrunners waar we voor het buffet zijn uitgenodigd.

Even later voegt ook Carolien zich bij ons. We hebben nu wel een biertje verdient, van supporteren op deze manier krijg je best dorst. Dan naar het RR-clubhuis waar we gastvrij worden ontvangen en de bloemen nu definitief afgeven. Bert verteld over de tocht met een tevreden glimlach. Hopelijk van zijn kant meer daarover op de site of training. Groeten van Els P.s.

De foto’s van Peter staan op de site

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>