aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Op vrijdag om 11.30 uur verzamelen we bij de HRR. Daar moesten de campers worden ingepakt. We zijn hier bijna de hele dag mee bezig geweest. In de middag thuis de spullen bij elkaar gezocht. Na het eten ging het wel kriebelen, nu wilde ik toch weg.

Rond 20 uur moesten we weer op de club zijn voor de laatste info. Daar liep het langzaam vol, ik moest met mijn loopmaatje (Petra van Schie) een slaapplaats zoeken. Die hadden we snel gevonden in camper 1: een heerlijk bed. We zijn rond een uur of 12.00 naar bed gegaan maar door de spanning kwam het helaas wel tot praten maar niet echt van slapen.


Zaterdag om half vijf moesten we er weer uit snel onder de douche, ontbijten en klaarmaken voor vertrek naar Parijs. Rond twaalf uur waren we in Parijs daar was het wachten tot de start om 17.05 uur. De eerste vier lopers (groep 1) gaan van start. Groep twee (daar zit ik in) ging na de start gelijk naar het eerste wisselpunt waar onze groep om 22.45 uur zou starten. Om 22.45 uur ging het dan voor groep twee ook echt beginnen.

Loper 1 en 2 gingen hun eerste 26 km lopen. Petra en ik zaten lekker achter in het busje te wachten tot dat wij ook konden starten. Na 1.55 uur was het onze beurt, zo de heuvels in (het leken wel bergen).Wij liepen goed op tempo: tussen de 11 en 12 km per uur. Na onze 26 km konden we weer rusten. Okay (?), het was wel rusten maar niet slapen wel praten en lachen. Al was dat alleen maar om wakker te blijven. Hierna moesten we nog eens lopen en aan het eind lokte de wissel weer met groep 1. Om een uur of zes waren wij bij de wissel met groep1, wij hadden toch (mooi?) 20 minuten van de tijd afgelopen. De wissel verliep zonder problemen.

Om een uur of 07.00 uur konden we naar bed, maar helaas om 8.30 uur keken Petra en ik elkaar alweer aan. We hebben nog even liggen praten en zijn er toen maar uitgegaan.
Het ontbijt lokte, zeker met dat mooie weer, veel koffie en een broodje. Tussendoor doen we nog een poging om te gaan slapen (dat was meer dommelen ) maar je rust wel uit. We hadden intussen gehoord dat er in het andere team twee lopers met blessures waren. Rond 15.00 uur mochten we weer gaan lopen, het was lekker loopweer 24c. Het praten in het busje ging nog steeds door ondanks de vermoeidheid van het team. Om een uur of tien kwamen we weer bij de wissel. Intussen hadden we kunnen genieten van de ondergaande zon. Bij deze wissel stond het eten op ons te wachten, maar door de vermoeidheid kon ik niks eten. Dus na een half uurtje buiten te hebben gezeten, zijn we maar naar bed gegaan.
We wilden wel alle leuke plaatsjes zien waar we door heen reden en waar door de plaatselijke bevolking weer veel was versierd en werd gezongen dan maar niet slapen, maar wel dollen. Je moet toch wat doen om wakker te blijven.

We zijn toch rond een uur of twee in slaap gevallen, We werden om 4.30 uur weer wakker gemaakt voor ons laatste stuk naar Rotterdam.

Om vijf uur was het dan weer zo ver het busje in. Ik had niks meer kunnen eten door de vermoeidheid. Nadat loper 1 en 2 hun stuk erop hadden zitten moesten wij weer. Maar voor de verandering was het nu lopen en fietsen, er mochten geen volgwagens meer op het parcours. Als je na het fietsen weer moest gaan lopen deden de spieren erg pijn.
Dat veranderde ook niet meer. Na onze afstand te hebben overbrugd, ben ik met de lopers 1 en 2 als reserveloper op de fiets (gesprongen): dat was een eind fietsen 30 km tegen de wind in.

Na die 30 km was mijn loopmaatje er weer bij. We gingen nu met alle lopers en twee fietsen op pad naar Rotterdam. Ik was de eerste loper voor de eerste 2 km daarna weer ruilen met Petra. Zo liepen alle lopers om de beurt hun 2 km richting Daniël de Hoed-kliniek. Daar zijn we rustig voorbij gelopen en gefietst, als je al die mensen daar ziet juichen en je weet wat in het ziekenhuis gebeurt, moet je toch even slikken , maar hier doe je het voor.

Voorbij de Daniël de Hoed-kliniek door naar de finish.

Het laatste stuk loop je op wolken en kan je niet meer kapot.

Vlakbij de finish kreeg ik een telefoontje van Peter (Verdult) en vertelt mij waar de clubleden staan. Ik kon ze vrij snel vinden, dat kwam natuurlijk door het jasje met de club kleur.

Na het finishen ben je trots op het hele team (lopers, fietsers en begeleiding) dit hebben wij samen gedaan, een afstand van 530 km lopen, fietsen, begeleiden, cateren, en masseren.

Vanuit Rotterdam naar het clubhuis van de HRR. Daar was door vrijwilligers voor een hapje en een drankje gezorgd. Na het uitpakken van de campers en het uitzoeken van kleding, schoenen en toiletspullen een heerlijke douche en met z’n alleen napraten over de ervaringen onderweg. De helft van het team zie je niet of nauwelijks. Je hoort dan van elkaar wie het waar leuk vond of moeilijk had. Langzaam maar zeker overvalt je dan de vermoeidheid en wil echt moe maar voldaan naar huis.

ROPARUN 2009 was voor mij een van de mooiste die ik heb gelopen. De groep mensen om mij heen zorgden ervoor dat ik deze RoPaRun niet zal vergeten. Dit kwam zeker ook door mijn loopmaatje Petra van Schie .

Op naar het volgende jaar 2010

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>