aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

De eerste sportieve actie voor het Tri-team was de Nieuwjaarsduik aan de Wassenaarse slag. Een groot aantal leden, herkenbaar aan de bekende paarse jasjes was aanwezig bij deze toch wel koude actie. Een kleiner aantal ging het water in, de andere moedigde aan en zorgde voor verwarmende drankjes na afloop.

Voor zondag 3 januari stond als van oudst de Bosloop op het programma. Altijd en zware loop omdat er in de laatste weken toch minder getraind word, er veel griepgevallen zijn en het eetpatroon nog niet is aangepast aan het “nieuwe eten”. Dit is natuurlijk geen enkel excuus om niet aan de start te verschijnen en daarom stond ook bij deze loop weer een 17 tal lopers aan de start bij de verschillende onderdelen.

Even dreigde de wedstrijd niet door te gaan door sneeuwval en gladheid, maar gelukkig had de organisatie er alles aangedaan om het parcours begaanbaar te maken.
Met een temperatuur van -4◦C en zon, wat het goed loopweer. Voor de supporters was het toch wat afzien onder deze winterse omstandigheden.

Eerst ging de 10 km van start, daarna de 15 km en de 5 km. Ook was er een kinderloop over 2 kilometer. Bij het verlaten van de atletiekbaan was het oppassen, veel gladde stukken, zeker in de bochten. De speaker riep daarom bij de start ook om niet alles op alles te zetten voor een PR, maar voorzichtiger te lopen. De meeste deden dit ook zeker, al dan niet gedwongen doordat ze wat minder fit waren.Toch liepen Jolanda op de 5 km en Rob en Toine op de 15 km een PR!

Na 2 km om de Leidse Hout heen ging het 5 km parcours bij de molen terug naar het bos. De 5 km loopsters bleven mooi bij elkaar. In het bos zigzagen over de schelpenpaden, opletten in de bochten en daarna geconcentreerd verder over de gladde bospaden. Anja versnelde na 3 km, Jolanda bleef mooi in één tempo lopen tot op de atletiekbaan waar de finish was.

De 10 km en 15 km lopers gingen de Merenwijk in, ook hier was het op de fietspaden opletten geblazen, niet altijd kon het optimale tempo gelopen worden. Na de ronde in de Merenwijk ook voor de langere afstanden de 2 resterende kilometers in de Leidsche hout. Er worden nog, voor zo ver de bodemgesteldheid en de conditie dit toelaat een versnelling uit gehaald en op naar de eindstreep.
Toch zeker geen slechte tijden gezien de omstandigheden. Positieve geluiden bij de finish: lekker gelopen, een goede trainingsloop, volgende keer weer sneller, dinsdag en donderdag gaan we weer trainen voor nieuwe doelen.

Resultaten:
5 km.: Anja Smal: 33.08 Els van Deursen 34.07 Jolanda van den Berg: 34.08 (PR)
10 km.: Guus van Veen:38.40 Peter van Ieperen: 41.19 Aad Noordoven: 46.22 Oscar Veenhuis: 46.29 Gerard Hof: 47.29 Joost Meesters: 47.53 Huug van Veen: 49.47 Rob van Veen: 50.24 Pieter Vlasveld: 51.29 Tineke van Dijk: 51.49 Diana Ruyrok: 53.49 Ton van Veen: 55.55
15 km: Rob Pronk: 56.05 (PR) Toine l’Ami: 57.50 (PR)
Kinderloop: Jermy Pronk 08.00

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>