aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

beeldje-sporthuldiging

Vrijdag 27 augustus mocht het WZK Tri-Team samen met andere Wassenaarse sportverenigingen en sportvrijwilligers een felicitatie ontvangen van burgemeester Hoekema. Deze huldiging vond plaats in de raadszaal van De Pauw. De felicitatie bestond uit een bos bloemen en een schaalmodel in glas van De Pauw. Deze huldiging zal voortaan elk jaar gaan plaatsvinden met als doel zoveel mogelijk sporters en vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Namens het WZK Tri-Team heeft Robert van de Velde de honneurs waargenomen, maar hier hoort wel een kleine anekdote bij te worden verteld... Het bestuur had weliswaar een uitnodiging voor de huldiging ontvangen maar het was niet geheel duidelijk wat het doel was van deze dag. Immers, in de voorgaande jaren verkoos de gemeente een sportman/-vrouw van het jaar uit genomineerde sporters.

Aangezien wij dit jaar niemand hadden genomineerd zagen we onze eventuele aanwezigheid in dat perspectief. Wat wij niet wisten is dat de gemeente het concept heeft veranderd en dat nu ook groepen en vrijwilligers feestelijk worden gehuldigd op voordracht van de gemeente zelf (ook zij lezen de lokale krantjes en zelfs de website!). Een stagiaire van de gemeente vroeg nog of we een stukje tekst over WZK Tri-Team wilde aanleveren over prestaties, tegenstanders en teamcaptain. Nadat we een stuk tekst bij de gemeente hadden ingeleverd met een overzicht van onze sportieve prestaties van het afgelopen jaar dachten wij dat daarmee de kous af was. De stagiaire had ons immers desgevraagd teruggemaild dat er verder niets van ons verwacht werd. Achteraf bleek dus dat tijdens de huldiging elke genodigde een attentie zou ontvangen en dat we met een grote groep welkom waren. Dat had het bestuur niet helemaal goed begrepen! Toevallig was ook Robert die middag aanwezig om de huldiging van zijn zoon bij te wonen. Nadat de burgemeester zo ongeveer voor de derde keer het WZK Tri-Team voor naar voren riep - zonder enige reactie uit het publiek - besloot Robert met de alertheid van een ware WZK Tri-Team'er en zonder te knipperen met z'n ogen naar voren te rennen om het kleinood trots in ontvangst te nemen. Onze sportieve prestaties over het afgelopen seizoen werden nog eens gememoreerd en met de attitude van een ware ambassadeur voor onze club bedankte hij de burgemeester. Zijn beloning bestond uit een foto met onze burgervader, een bos bloemen, een beeldje en paar lekkere borrels.

Samenvattend kan ik zeggen dat dit een mooie opsteker is voor alle lopers en vrijwilligers! Het voelt goed dat de gemeente de sport een het algemeen en WZK Tri-Team (naast circa 40 andere sporters/teams) in het bijzonder een warm hart toedraagt. Ik spreek met jullie af dat we volgend jaar bij deze happening op waardige wijze acte de presente zullen geven en dus in grotere getale komen opdraven bij de huldiging. Robert, nogmaals bedankt voor je prima optreden!

Peter Verdult

BIJLAGE:  Informatie sporthuldiging 2010 >>

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>