aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Dag fijne loopvrienden, In het kader van , hol maar lekker raak, waren we vandaag in Zaandam om weer terug te gaan naar Amsterdam en daar te starten en om dan weer terug te gaan naar Zaandam,toch. De zogenaamde Dam tot Damloop, een wedstrijd die je zeker niet alleen loopt. Met de andere deelnemers kennis gemaakt , dat waren er 34999, dus daar ben ik een poosje zoet mee geweest. Zo was ik nog maar net op tijd voor de start om 11.10 uur, in het vak business wedstrijd.

Dit keer liep ik voor TNT, waarschijnlijk de laatste keer. Waarom nu deze loop , het is druk om niet te zeggen massaal maar toch loop ik er graag. het is gewoon goed geregeld. Ik geef mijn tasje af om 10.30 uur bij een vrachtwagen in Amsterdam en om 12.15 uur haal ik mijn tasje op in Zaandam, en zo ook de andere 34999. Wat een organisatie. Mijn start was om 11.10 uur ,groep 2 en de laatste start was om 14.55 uur!!!! Vanaf de start meteen de IJ tunnel in ,die sterk naar beneden loopt dus je kon lekker vaart maken, maar waar je naar beneden loopt moet je ook omhoog dus effen aanzetten om hetzelfde tempo te houden. Hier zag je al dat er veel mensen veel te snel gestart waren en al na 1 km aan het zoeken waren naar hun adem. Door dat er een groep voor mij gestart was liep je in de achterhoede van die groep en daar kon je mooi gebruik van maken.

Door mensen voor je als doel te gebruiken(hebben die mensen toch ook nog een taak, ook al wisten ze het zelf niet) liep ik van mens tot mens en kon daardoor mijn tempo goed houden en zelfs verhogen. De vijf net onder de 19 minuten, de 10 net onder de 38 minuten en de 15 onder de 58 minuten. Hierna nog 1,1 km om de 10 mijl te volbrengen en deze liepen in het centrum van Zaandam waar het echt heel druk was. Uiteindelijk kom je toch een finish tegen en dan stop je maar , en met een big smile een medaille in ontvangst genomen . De dames van de medaille uitreik comité waren dan ook wel erg leuk. Snel in de auto en weer lekker naar huis waren vrouw en kinderen met smart op me zaten te wachten,toch. Een leuke verrassing was dat ze mij ook een paar keer op tv zagen rennen, het werd live uitgezonden RTVNH. Een van mijn dochters zei heel vriendelijk dat ze mij had herkend aan mijn loopje, en ik ging er vanuit dat ze het positief bedoelde. Rest mij niks anders om jullie te groeten en blijf vooral genieten van het lopen.

Groet Guus

  • de tijd over de 10 mijl was 1.01.34 uur

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>