aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

katwijk-2010

25 september 2010: boulevard, duingebied Berkheide en strand vormen het decor voor de halve marathon van Katwijk. Dit jaar onder natte omstandigheden. WZK Tri-Team heeft vier lopers aan de start. Joost en Peter voor de 10 km en Guus en Pieter voor de halve marathon. Maria is onze trouwe supporter!

 

In het kwartier voor de start zorgt een felle regenbui voor kletsnatte kleding en door de straffe wind voelt het kil aan. Joost is vanaf huis komen lopen naar de start om lekker warm te kunnen starten, helaas wordt dat door deze bui te niet gedaan.  Bij de start ontmoeten we Hester, een oud-lid van onze vereniging. Je kletst wat en vergeet de tijd, waardoor je opeens beseft dat je helemaal achteraan mag sluiten in het startvak…

Om 11:00 uur is de start en al snel blijkt de meute het rustig aan te doen. Alle afstanden starten namelijk gelijk en de gemiddelde deelnemer aan de halve marathon loopt een stuk langzamer dan een 5- of 10-kilometer loper. Inhalen is niet echt mogelijk door de breedte van de schelpenpaden. Door de vele plassen op het parcours heeft het wat weg van een amfibische cross of een steeple-chase. De modder zit overal en door het vele zigzaggen lopen we meters extra! Na 4 kilometer splitst het parcours voor de 10 km en de 21,1 km. Hierdoor ontstaat wat ruimte voor een lichte versnelling.

 

In de mooie duinen van Berkheide voeren de schelpenpaden ons door het glooiende duingebied. Bepaald geen parcours om persoonlijke records te breken! Ondanks het buiige weer zijn er toch aardig wat supporters op de been. Het is gezellig in deze ‘bijna-thuis’-wedstrijd. De kilometerbordjes gaan voorspoedig aan ons voorbij totdat de strandopgang opdoemt.

 

De strandopgang is bepaald niet geleidelijk en geasfalteerd maar van het type steil met mul zand. Vele lopers gaan wandelen maar een sommigen, waaronder natuurlijk de Tri-Teamers, proberen nog hardlopend naar boven te komen. Het strand werkt mee doordat het laagwater is. Het voelt goed maar de snelheid is toch lager dan verwacht, waarschijnlijk door de tegenwind.

 

Na een paar kilometer langs de vloedlijn ploeteren we door het mulle zand richting de strandopgang en boulevard. De laatste meters naar de finish, alwaar de speaker de lopers binnenpraat met op de achtergrond muziek verzorgd door een diskjockey. We worden geklokt door de elektronische tijdwaarneming en krijgen een mooie medaille omgehangen. AV Rijnsoever heeft het professioneel aangepakt!

 

Barre omstandigheden, maar wel gezellig en een uitdagend parcours. Precies de goede omstandigheden voor een Tri-Teamer!

Uitslagen (netto tijden):

  • Joost Meesters 10 km 0:50:53
  • Peter Verdult 10 km 0:55:07
  • Guus van Veen 21,1 km 1:27:52
  • Pieter den Edel 21,1 km 1:50:20

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>