aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Ettenleur

Zondag 31 Oktober ging een grote groep van het WZK-triteam richting Ettenleur. Waarom zover naar het zuiden, normaal doen we mee aan de CPC, Rotterdam en Leiden marathon. Is er in de regio niets meer te lopen? Natuurlijk wel, maar Willem is deze maand 50 jaar geworden en het leek een goed idee om rond dit heuglijke feit mee te doen aan een mooie loop. De marathon van Brabant is hiervoor heel geschikt, mooi en 2 weken na de verjaardag. Half 9 was het verzamelen bij Guus in de tuin, een gezellige boel, huis in en uit, op de foto, autoverdeling maken en op naar Brabant.

 

 

Met een groep van 15 lopers en veel supporters werd afgereisd naar Etten-leur. Op allerlei afstanden stonden WZK-lopers aan de start. Het werd een mooie herfstdag. Begon de dag met regen, bij de start van de 5 km. was het droog en de temperatuur was goed. Willem Hasekamp ging als eerst op de 5 km vlot van start en voor dat we het wisten was hij al weer terug op de Markt. De marathonlopers, Willem, Guus, Ton, Toine, Diana, Peter en Pieter waren zich inmiddels aan het voorbereiden. De juiste kleding bij elkaar zoeken, nog wat eten en drinken, rustig inlopen, klaar voor de start voor 2 rondes van 21 km. Het weer werd steeds beter, de zon kwam door. Een mooie route door het stadje, door het landelijke gebied, volgens sommige ook duidelijk te ruiken en de bossen. Een mooi en gevarieerd parcours. Diana en Toine moesten helaas uitstappen na resp. 26 en 21 km, een wijs maar moeilijk besluit. Guus kwam als eerste richting finish, het was zwaar maar goed gelopen. Peter liep deze keer een PR, daarna was onze 50 jarige aan de beurt met een heel mooie tijd, tevreden, big smile en ook Ton en Pieter kwamen met een lach en onder aanmoediging van paarse uitgedoste supporters over de streep. Dik tevreden.

Inmiddels waren ook Pieter, Joop, Caroline en Els voor de 10 km. van start gegaan. De eerste kilometers bleven we goed bij elkaar en daarna ging ieder in eigen tempo verder. Deze keer onder extra begeleiding van Sybe die de tussentijden goed in de gaten hielt en als begeleider fungeerde. Hij liep steeds tussen ons heen en weer (heeft eigenlijk de 11 km gelopen!)met allerlei tips, “denk aan iets leuks”, dit alles om ons met een goede tijd over de streep te krijgen. (ook om voor de looptrainerscursus z’n opdrachten te halen). Sybe als haas hielp zeker, goed en lekker gelopen.

Als laatste ging de ½ marathon met Bert en Tineke van de start. Ze liepen samen op, Bert fungeerde als haas en ondanks dat het zware laatste kilometers waren ging het goed. Moe maar nog wel lachend kwam Tineke samen met Bert over de finish.

Het was een heel sportieve en ook gezellige wedstrijd met enthousiaste familie en vrienden en andere supporters. Nu eerst herstellen van deze prestaties en verder trainen voor nieuwe uitdagingen.

Uitslagen: 42 km. Guus van Veen: 3.09.41 Peter van Ieperen: 3.13.53 (PR) Willem van Vliet: 3.19.48 Ton de Bruyn: 3.40.34 Pieter den Edel: 3.55.34
21 km: Tineke van Dijk: 1.56.15 Bert van Ginkel 1.56.15 (haas)
10 km: Pieter Vlasveld: 48.46 Caroline van Weerlee: 53.53 Joop Born: 54.43 Els van Deursen: 54.49 Siebe Offereins 54.50(haas)
5 km. Willem Hasekamp: 20.18

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>