aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Zijn er bij ons in de duinen geen mooie meren?? Waarom naar Noordwijkerhout??
Elke zondagmorgen lopen we met een aantal Tri-Teamers door de duinen tussen Katwijk en Wassenaar, daar liggen een aantal mooie meren, dus geen reden om naar het noorden af te reizen. Toch wil je wel eens een andere uitdaging en als er dan een wedstrijd wordt georganiseerd is het plan snel gemaakt.

Zondagmorgen werd er verzameld bij Joop en Els en afgereisd naar het sportterrein van VVSB voor de Oosterduinloop. Startnummers werden gehaald en de wedstrijdtactiek besproken. Belangrijk was voor deze wedstrijd te kijken hoe ver je bent voor het Z&Z circuit en rustig te starten en natuurlijk genieten van natuur om het meer, anders konden we ook wel in Wassenaar lopen.


Inmiddels werd het al drukker, een mix van lopers en voetballers, want VVSB speelde tegen de beloftes van Feyenoord en dat is ook wel het kijken waard, tijdens de loop stonden dan ook meer toeschouwers langs de lijn dan bij de finish. Gelukkig werd dat later beter.

Na een gezamenlijke inloopronde was het tijd om naar de start te gaan. Het was gezellig druk, maar geen overvol startveld. Met 8 lopers gingen we op weg. Joop was helaas geblesseerd maar fungeerde als assistent coach.


oosterduinloop

 

Prima weer, wel wat wind, maar volop zon. Hier en daar door bruggen een hoogte verschil in het parcours maar verder een vlak parcours. Hans kwam als eerste over de finish met vlak daar achter Ruud. Goed gelopen, mooi onder de 40 min. Rob kwam daarna in 41’over de streep, z’n spierpijn in de kuiten speelde nog wat op. Met een flinke eindsprint was Milene daarna aan de beurt om te finishen en de gele handdoek als aandenken in ontvangt te nemen. Arno en George hadden het laatste stuk samen opgelopen, op een minuut gevolgd door Corine.

Normaal lever je na een loop de chip in, hier leverden we het startnummer in. Dat is nog eens duurzaam lopen.

Nu was het nog wachten op Juur, onze “gastloper”, hij liep de 10 EM en deed hier 1.09.13 over, net zo snel als vorige week bij het Z&Z in Mijdrecht. Tevreden lopers. Een mooie loop. Doelen gehaald. Op naar het Z&Z circuit 4 december in Lisse.

Uitslagen:
8,4 km Hans Zelen: 38.47 Ruud van Stiphout 39.59 Rob van Veen: 41.19 Milene Verhart 43.44 Arno Eijgenraam: 46.24 George Hagenbeek: 46.25 Corine Verhart: 47.26 10 EM: Juur Kerkvliet: 1.09.14

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>