aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Vanochtend togen Carolien en ik op de fiets naar Leiden, om precies te zijn de Boshuizerkade, alwaar de start was van de Glazen Huis Loop. Voor wie het nog niet wist: Het Glazen Huis, de jaarlijks terugkerende actie van een aantal DJ’s van 3FM Serious Request, ten bate van het Rode Kruis, staat deze keer in Leiden op de Beestenmarkt.

De organisatie van de Leiden Marathon had daarom een loop uitgeschreven, van 5,3 kilometer die voor iedereen te doen moest zijn, en die door het centrum, en langs het Glazen Huis voerde. De DJ’s zouden er pas ‘s avonds in opgesloten worden, maar dat mocht de pret verder niet drukken, en het voorkwam dat het wellicht al te druk zou zijn met toeloop bij het Glazen huis als de lopers voorbij zouden komen. Om 11.00 uur waren wij al in het ROC aanwezig om ons startnummer op te halen. Toch leuk: er stond “Ik steun 3FM Serious Request” op gedrukt. Het werd lekker druk, en de sfeer was prima. Omstreeks 11.40 maar eens richting de start gelopen, wat nog wel zo’n 500 meter lopen was. Het zonnetje scheen, al zei iets in mij dat ik er niet te veel op moest rekenen dat dit zo zou blijven....

Om 12.00 uur zou de start zijn van dit evenement, waar zo’n 1000 mensen voor waren komen opdagen, maar er was een trein, de intercity naar Amsterdam om precies te zijn, waar wij op moesten wachten omdat de meute anders voor het spoor weer tot stilstand zou komen om 11.04. Dus, om 12.05 werden we weggeschoten. Dit werd verricht door niet minder dan DJ Armin van Buren, die vervolgens het zelf ook op een lopen zette. Hierover waren wij wel enigszins ontstemd want nu hadden we hem wel gehoord, maar geen kans gekregen om hem te zien! Ook liepen wat bekende atleten en bijv. schrijver/loper Abdelkader Benali in de voorhoede, ook niet gezien dus...

Het mocht de pret verder niet drukken, en we besloten er een gezellige loop van te maken. het was druk en het was een beetje slalommen tussen de lopers kinderen en lopers met wandelwagens met kinderen door. Ook haalden wij twee hardlopende kerstbomen in, compleet met ballen en lichtjes! Die bleken het zo gek nog niet bekeken te hebben met hun groen vilten mutsje + piek op het hoofd, aangezien na 2 kilometer de weergoden besloten het ons een tikkeltje lastiger te maken. Een flinke hagelbui, en dan bedoel ik ook echt flinke, daalde op ons neer, ik ben nog nooit zo blij met mijn mutsje geweest, al liep ik (en ik was niet de enige) ook nog met de handen voor het gezicht om de hagelstenen te ontwijken. Voor we het wisten was heel Leiden helemaal wit. We liepen over het Rapenburg naar de Steenstraat met Het Glazen Huis aan onze rechterhand op de Beestenmarkt, het was er nog betrekkelijk rustig. Door naar het station en links-rechts naar de treintunnel. He he, wat heerlijk even geen hagel op je kop! De Vondellaan op en even later een onverwachte behoorlijk enge onweersklap die mij iets te dichtbij kwam! Nog oppassen ook voor de gladheid, en omdat het nou eenmaal niet vroor, stonden er voor we het wisten grote plassen op straat, waardoor ijskoude natte voeten onvermijdelijk waren. De hagel ging vervolgens over in regen.

Bikkels als wij waren , zijn wij doorgerend tot aan de finish. Het was iets verder dan 5 kilometer, de kerstmuziek kwam ons tegemoet en er werd enthousiast aangemoedigd en geklapt voor de lopers. Het was me het loopje wel, maar we hebben het toch maar mooi gedaan. Gelukkig verwarmde het zonnetje ons op de weg terug naar Wassenaar.

A.s. zaterdag loop ik in Leiden mee voor “Meters voor Mama’s, ik ga een afstand van 15 kilometer afleggen. Je kunt er  rondes van 1400 meter lopen en zelf bepalen welke afstand je loopt. en het is de bedoeling dat je jezelf daarbij laat sponsoren. Vanaf vandaag wordt in estafette vorm elke dag in een andere stad deze loop gehouden. Ook kun je je opgeven om trainingskilometers te maken op je eigen moment, en daar kun je ook sponsorgeld mee inzamelen.
Ik heb aan deze en gene al een verzoekje uitgedaan om mij te sponsoren ten bate van het Rode Kruis, maar mocht je even willen kijken wat het is, of zelf mee willen doen, kijk dan op www.metersvoormamas.nl

Wil je mij (en dus het goede doel) sponsoren, klik dan op mijn naam: Tineke.(Bedankt als je dat wilt doen!)

 

Groetjes Tineke.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>