aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Beste mensen,

Even een kort verslag van de afgelopen zaterdag gelopen Meeuwen Makrelenloop. Ik spreek af met Peter van I. en ga lekker op de motor naar Scheveningen, het weer is prima, en er staat wel een beetje wind uit het zuid westen, kracht 4. Maar het zonnetje is erbij en een graadje of 6/7, prima weer om te lopen. Ik word hartelijk ontvangen, en na een glaasje limo, en een banaan gaan we richting haven. Bij aankomst is het al een drukte van jewelste, zo' n 650 lopers hebben zich verzameld om het strand onveilig te maken. Startnummer ophalen en dan naar buiten om alvast aan het weer te wennen. Om even voor 14.00 uur worden we met muziek alvast in de stemming gebracht, en om precies 14.00 uur klinkt een kanonschot, sinds jaren doet hij het een keer, [dit heb ik van horen zeggen].


Vanuit de haven gaan we gelijk het strand op, en daar is het gelijk menens, schuin wind tegen, en dit 8 km lang, geen afstanden aangegeven onderweg, lekker spartaans lopen tot je een ons weegt, op het 8 km punt een auto met een vlag, daar mogen we draaien, en weer terug naar waar we vandaan kwamen. Maar nu met wind schuin van achteren.En met een hard strand, gaat het bijna vanzelf. En voor Peter met 1.14 uur en voor mij met 1.16 uur komt er weer een eind aan een geweldig evenement. In de loods krijgen we bij inlevering van ons startnummer 2 munten voor erwtensoep en een lekkerbekje, en in de tas zit [jawel] een makreel, het is effe lopen, maar dan heb je ook wat.

Het was voor mij de eerste keer dat ik heb meegedaan, maar zeker voor herhaling vatbaar, dus op naar volgend jaar. En onderweg naar huis, zagen we nog een auto [gelukkig zonder bestuurder] zo de haven inrijden, iemand was vergeten de handrem erop te zetten. Dit heeft nergens mee te maken, maar wel bizar om te zien.

Groeten Willem

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>