aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Beste mensen, Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus er zijn ook weer nieuwe uitdagingen, deze beginnen elk jaar weer in Egmond aan Zee. De strandrace en de halve marathon, je kunt ze apart doen en ook als combi, en voor mij was het dit jaar ook weer de combi. Een zwaar weekend, en altijd maar weer afwachten wat voor een weer het word. Zaterdag ochtend 8 januari rijden we met 5 man naar Egmond, weersverwachting windkracht 5 tot 8 vanuit het zuiden, en regen kans van meer dan lief. Daar sta je dan, bijna uit je hemd te waaien, joh wat hebben we toch weer mazzel. Maar geeft ook wel weer een bijzonder gevoel. Eenmaal op weg, merk je pas wat het echt inhoud en daarbij is het strand ook niet best.

En allemaal mensen die dezelfde kant op rijden, in dit geval wel ook wel beter. Bijna 1000 mannen en vrouwen waren van de partij, en na een natte en koude tocht komen we weer terug in Egmond aan en met een 95e plaats mag ik zeker niet mopperen, en met kleine tijd verschillen komen we allen weer over de finish, en na een bak erwtensoep gaan we weer op huis aan. Deze hebben we alvast weer in de knip. Ik ga me voorbereiden op de halve marathon van zondag 9 januari, na nog de verjaardag van een van mijn dochters te hebben gevierd, gaan we de volgende ochtend weer naar Egmond, maar dan om nog een stukje te gaan lopen, de halve marathon van Egmond. Ook nu weer wind vanuit het zuiden kracht 4, maar nu met een zonnetje, ook nu weer heen tegenwind, en je raad het al, terug wind in de rug. Ook nu weer een drukte van jewelste op het strand is het groepsgevoel groot, maar nu meer om de wind een beetje te ontduiken, eenmaal in Castricum gaan we over het duin om de terugweg te beginnen. Dat is lekker, windje mee. En met een tijd van 1.37 uur ben ik weer in Egmond terug. Super tevreden en met een 70e plaats van de bijna 300 deelnemers bij de combi ga ik met een goed gevoel naar huis, een geweldig weekend gehad. Het is een aanrader! En voor Rob, Rob, Joop, Hans gefeliciteerd. Groeten, Willem

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>