aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

jansimonos-pensioen

Afgelopen donderdag 14 april is Jan Simonis, duurloper pur sang bij onze vereniging, met pensioen gegaan. Buiten al zijn collega's van de gemeente waren ook een aantal WZK Tri-Team leden bij zijn afscheidsreceptie in het gemeentehuis aanwezig. Daar hebben we aan kunnen horen hoe de carriere van Jan, die zich voornamelijk in de bosrijke omgeving van Wassenaar heeft afgespeeld, is verlopen. Want voor degenen die dat nog niet wisten: Jan was namelijk tot zijn pensioen de enige echte "bomenfluisteraar" van ons dorp. Volgens zijn leidinggevende heeft hij elke boom in Wassenaar gemiddeld wel 7 keer betast (om ze overigens vervolgens genadeloos om te hakken).

Verder wist de spreker het verband aan te tonen tussen de enorme hoeveelheid koffie die hij in z'n loopbaan bij de gemeente tot zich heeft genomen en de gitzwarte haardos die niemand kan ontgaan. Onherkenbaar is zijn driedelige pak heeft hij alle superlatieven over zich heen laten komen. Ook zijn grote hobby hardlopen bij WZK Tri-Team werd aangehaald. En daar kennen wij Jan natuurlijk van.

Het is mooi om iemand met een opgeruimd karakter en sympathieke uitstraling zoals Jan in ons midden te hebben. En buiten dat: hij kan ook nog verdraaid goed hardlopen. Een markant personage.

 

Zondag 17 april staat hij weer in het startvak van de 10 K te Noorwijkerhout om aan de laatste loop van het Zorg en Zekerheidciruit mee te doen. En na de finish tovert hij vanzelfsprekend weer die welbekende peuk te voorschijn (waar verstopt hij hem eigenlijk?) om even bij te komen. Een ander neemt een AA-drankje...tsja, smaken verschillen.

 

Namens de club heb ik hem een goede gezondheid toegewenst en iets toegestopt om zijn voeten warm te houden tijdens het hardlopen.

Ik weet zeker dat hij tijdens onze clubtrainingen het bos op een andere wijze zal beleven, namelijk ontspannend in plaats van inspannend. 

Jan, geniet van je pensioen en we zien je graag nog vele jaren bij onze club. 

 

Peter Verdult

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>