aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

25 April 2011 de 60 km van Texel deze datum stond al vanaf september in de agenda de dag van mijn eerste Ultra.
Eerst maar eens wat training tips aan Guus gevraagd want ja wat moet je doen, hoeveel ik heb geen idee.
Je moet iets meer trainen en nog een paar marathons lopen en dan ben je er klaar voor haha.
Dan maar de trainingen opvoeren in jan. in feb. een marathon ff rust en weer verder ik kon via een sponsor de marathon van Rotterdam lopen maar dan wel als rustige duurloop en ik moest beloven daarna twee weken goed af te bouwen. Dat waren de lastigste weken want de laatste week ga je stuiteren en dan mag het wel 25 april worden.

Eerste paasdag samen met Sonja naar Den Helder (Hotel Lands End) aan de kade heerlijk uitzicht op Texel alwaar het moet gaan gebeuren.
Vroeg slapen heb s’nacht nog een marathon gelopen door de Efteling en Disneyland (:-).
Waar kan een mens het druk me hebben he ontbijtje en hopla de boot op daar stond het paars al te wachten Sonja, Els en Joop als begeleiding en mentale steun mee op de fiets (wat een luxe).
Ultralopen is heel ander geen stressende lopers geen gedrang in het startvak en geduw en getrek.
De omroeper zei ook al ‘Een hele mooi reis over Texel’
Dat is ook ultralopen een manier van reizen. Je merkt het ook aan alles lopers zijn sociaal helpen en steunen elkaar erg mooi
Ik hoorde al dat de omstandigheden zwaar waren erg warm en weinig wind en de wind die je had had je soms in de rug.

Na 5 km kwam het mulle strand tot km 11 strand op en aan de cola een winegum en water heel veel water want zweten was het zeker de zon vol op je hoofd.
Het stuk bos wat erna kwam was zeer welkom liep heerlijk toen de duinen door dit was nog iets warmer want ja je zal het maar koud krijgen.
Weer strand een km of 5 denk ik het was vloed dus het beste zand was aan de vloedlijn helaas natte schoenen en er waren veel Duitsers dus het was ook een soort hordelopen over de kuilen heen.
Schoenen waren inmiddels goed nat maar ik wist die zijn zo weer droog en wat was het genieten onderweg zeg het is een geweldig eiland.
Maar als snel kom je dan op de helft 30 km die had ik in 3.20 en mijn doel was nog steeds binnen bereik uitlopen binnen de 7 uur met een goed gevoel….
De vuurtoren bij de Cocksdorp is en mooi punt vanaf daar ga je terug de begeleiding was super drinken af en toe een gel en vooral de steun was TOP.
35 km prima stukken langs de dijk wind in de zij een beetje verkoeling 40 km en dan komt het marathon punt in zicht, nog nooit verder gelopen dus alles wat je loopt is extra wat doet het lichaam het ging goed gewoon.
45 km prima Els kreeg een sms dat Guus nog 4 km moest ik wist nu ga ik het halen en ik gooide er een lichte versnelling in 50 km onderweg hoor je om je heen dat het een behoorlijk slagveld aan het worden was veel uitvallers ook had de organisatie de limiet op 7:10 gezet 10 min extra.

55 km toen kreeg ik ff een dipje en dacht ff wandelen maar ik weet, Sonja en Els zeiden ook door dribbelen 57 km en hopla je komt weer uit je dip en je loopt lekker door.
De laatste km was euforisch dit is zo mooi nog 500 meter en je hoort de muziek van de finish langs de kant super publiek.
De laatste 100 meter duurt eigenlijk te kort handen in de lucht kippenvel en dan val je in de armen van je vrouw, steun en toeverlaat in de maanden van trainen te pas en te onpas.
Met een nette 6.35 ben ik zeer zeer tevreden….
Iedereen bedankt
Groet
Pieter.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>