aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

3 ultralopers uit het gehucht Wassenaar hadden het plan opgevat om op ultraeiland Texel een ultraloop te doen van 60 km. De 60 van Texel, een beruchte loop in het ultraloopwereldje,wat een hoop ultra in dit stukje tekst , maar ja het is niet voor niks een ultraloop(oh weer eentje) 2 lopers hebben dit plan enkele jaren geleden gestart, door te zeggen dit gaan we een keer samen doen , zo gezegd niet zo gedaan, het kost toch hier een daar een training. Vorig jaar kwam er nog een loper bij die graag de 60 wilde lopen, hoe meer zielen hoe meer vreugd. 3 ultralopers in 1 club, ik weet dat er pas een naams verandering voor de club is geweest dus we gaan het niet meer veranderen en ultrawzk triteam vereniging past ook niet op een visitekaartje. Veel trainingen later was het toch ineens 25 april , de dag van D DAY, wat een spannende dag voor ons, zou het gaan lukken, het ultieme resultaat, alle 3 finishen in deze ultra.

 

Voor ik verder ga met vertellen over de loop, zal ik eerst wat melden over de organisatie die nodig was om 3 jongens te laten lopen. Allereerst zijn daar natuurlijk de partners die in dit maar moeten meegaan, manlief wil lopen dus dat vraagt van hun ook iets , veel van huis voor trainingen, dat gezeur aan horen over een pijntje of kan je even helpen met het scheren van mijn schedel.????? Dan de toeschouwers/meefietsers. 2 fietsten van Wassenaar naar Texel, een tocht van 129 km waarbij de 1 gelukkig achter het brede ruggetje van de ander kon zitten. 2 werden uit vliegtuig gegooid ,gelukkig zat er nog wel een parachute aan anders het kuiltje in het gras bij het neerkomen wel erg diep geworden.(bijzondere ervaring) 2 zijn er ingevlogen met hun eigen cesnaatje(dit is een vliegtuig) , het mag wat kosten 4 anderen met een camper, weer 2 hadden een hotel gehuurd in Den Helder Er waren er ook nog een paar met de auto gekomen en natuurlijk met de boot. Pensionnetje in De Koog,een camping in Oudeschild, de jeugdherberg van Den Burg En dan natuurlijk nog de meeleefers van uit hun eigen omgeving. U hoort het, eigenlijk leest u het, het heeft wat voeten in de aarde gehad en die voeten in de aarde komen weer terug bij het lopen wat doe je tenslotte met je voeten op de aarde.

De 60 van Texel was dit jaar een van de zwaarste ooit, door het strand wat eigenlijk geen strand was maar een , ja wat eigenlijk, zelfs het liggen op het strand was moeilijk En dan de temperatuur die zeker de laatste 30 km naar flinke hoogte steeg en op veel van die stukken geen wind en de hitte van het asfalt maakte het een bakoven. Het is een slijtageslag geworden voor veel deelnemers, veel uitvallers(120 van de 343 deelnemers) , tijdslimiet die werd bijgesteld, extra waterposten, maar wat een mooie wedstrijd, de strijd tegen en met de elementen. Zie zon en strand als vrienden , dat helpt je met het lopen onder dit soort omstandigheden. Effe een prive stukje over mijn wedstrijd. Na 3 km het eerste stuk strand wat eruit zag en voelde als paardepad,na ongeveer 8km van dit alles de duinen in en door een stuk bos heen naar het volgende stuk strand Wat werkelijk ontzettend slecht was, hoog water, schuine stukken dus scheef lopen, Kuiltjes, kuilen en hele diepe kuilen, toeristen, kinderen van toeristen, zandkastelen van kinderen van toeristen, een waterpost,natte voeten , zand in de schoenen, zon eigenlijk alles wat een een loop mooi maakt maar alleen niet tijdens het lopen maar na afloop aan de bar om er over te vertellen.

Daar voelde ik al dat de benen niet erg top waren, maar de geest oh zo sterk. Ik had het idee dat ik niet stuk te krijgen was maar dat idee was redelijk snel over na 2 klipjes in de duinen, De slufter in wat ook een mooi stuk parcours is maar door de droogte erg stoffig , een paar Schotse hooglanders die verbaasd keken naar een stelletje malloten die aan het rennen waren in hun gebied Nog 1 flinke klip, ondertussen werd ik door een aantal mensen ingehaald, maar daarover maakte ik me geen zorgen, jullie komen nog wel, dacht ik bij de 30 km haalde ik een voor mij bekende loper in, eentje van mijn niveau, hij zag het niet meer zitten en is even later ook gestopt, maar dat moment was voor mij een teken dat ik aardig bezig was, en daar kwam mijn geest die het van mijn benen over namen.

Ik ging lekker lopen in mijn coconnetje, een flow kwam over mij heen, de warmte deerde mij niet , wind in de rug, warm asfalt, warmer en warmer werd het, niks kon mij gebeuren alle mensen die mij bij de 25 inhaalde ,haalde ik weer in, dit alles gesterkt door mijn meefietser die begreep wat ik aan het doen was en mij met de juiste woorden tot grote hoogte liet lopen Km na km werd er verslonden , dit alles in 1 tempo, de laatste 5 km begonnen En daar voelde ik ineens ook weer de benen, maar ach 5 km ,kom op man ,niet piepen nu maar rennen ,de laaste bergjes , vals plat en dan 500 meter heuveltje af heerlijk Ontzettend veel toeschouwers uit het gehucht wassenaar, althans zovoelde het De finish over, dochter aan de hand, mooier kan bijna niet, en in een voor mij hele mooie tijd. Over de finish was daar de pijn in de benen terug maar dat mag gelukkig en gelukkig was ik Deze editie van Texel was een beleving die ik niet snel zal vergeten, het hele weekend een familie tri team gevoel had door alles wat er gebeurt is in dit weekend en natuurlijk het prachtige weer.

De ander 2 lopers, PIETER EN JACOB van harte gefeliciteerd met jullie reis om Texel, als het net zo een beleving was zoals ik het voelde is het groots geweest

Iedereen bedankt

Guus van Veen

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>