aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Lopen in Leiden, al weken wordt via verschillende media aandacht gevraagd voor de Leiden Marathon op 15 mei. Dat resulteerde in een record aantal deelnemers. WZK Tri-Team heeft hier ook aan bijdragen met een groep van 20 (!) lopers (en 3 lopers die zich sterk verbonden voelen met onze club) verspreid over 3 afstanden, de 10 km, 21 km en 42 km.

 

Om 9 uur vertrok een stoet van 14 lopers en begeleiders uit Wassenaar op de fiets naar Leiden. We merken al dat er veel wind stond, heen meewind, ideaal om de spieren op te warmen en los te maken, maar minder in de wedstrijd met tegenwind. In de stad is het al gezellig druk, de sfeer is goed. Na al de warmte van afgelopen weken, een prima looptemperatuur. Iedereen heeft zijn eigen voorbereiding voor de start: wat kletsen, kledingervaringen uitwisselen, in de rij staan voor het plassen en ook in alle rust wat inlopen en concentreren op wat komen gaat.

 

Dan klinkt het startschot voor de 42 en 21 kilometer, de groep lopers is zo groot dat we pas merken dat het startschot is gevallen als na 5 minuten de massa zich in beweging zet. Nog even geduld en dan gaan we over de startstreep. De zenuwen, die er tocht altijd wel zijn, zijn over, we zijn op weg. Een kleurig lint gaat richting Zoeterwoude, daar zit de eerste 5 kilometer erop. In de polder is goed merkbaar dat er een flinke wind staat, rustig doorgaan. Via de Vlietlanden naar Voorschoten. Onderweg zijn er veel mensen om ons aan te moedigen, supporters, familie, vrienden, persoonlijke verzorgers, onbekende die je naam roepen die op het startnummer staan en niet te vergeten de vele bands. Maar lopen moet je nog steeds zelf en dat is toch af en toe afzien, zeker op 2/3 van de afstand. De Stevenshof blijkt opeens veel meer hoogteverschil te hebben dan gedacht. Wat kunnen bruggen hoog zijn. Dan staat Huug langs de kant, dat klopt niet, hij is loper geen supporter, pech hij moet met een blessure uitstappen. Joop brengt hem achter op de fiets naar een verzorgingspost, waarna hij met de auto naar de finish wordt gebracht.

 

De Jacob Catslaan is altijd een opsteker, veel versieringen, veel mensen en nog maar 2 kilometer te gaan, dat is te overzien, nu gaan we aftellen. De benen doen zeer maar de eindstreep in zicht. Net voor de finish op de Vismarkt een laatste stijging en dan zit het erop. Verzorging is altijd goed in Leiden, genoeg ruimte na de finish, gezelligheid bij de bierstand en een mooie medaille. Felicitaties van familie en vrienden. Als de 21 km lopers binnen zijn, zijn Toine en Guus al op weg voor de 2e ronde van 21 km. Nu is het veel rustiger op het parcours, soms lopen ze alleen, dat maakt het extra zwaar zeker met de stukken tegenwind. Gelukkig kunnen Henny en Willem op de fiets support bieden. De wedstrijd was best zwaar toch zijn er goede tijden gelopen en klinken er tevreden geluiden.

 

Als laatste gaan de 10 kilometer lopers van start. We komen ze net voor ze opweg gaan tegen en zo kunnen we ze nog aanmoedigen. Op deze afstand  verschillende beginnende lopers die zich voor eerste keer aan de 10 km wagen. Peter begint al aardig wat ervaring te krijgen als haas. Ook hier prima resultaten, lekker gelopen, blijde gezichten, dat smaakt naar meer.

 

Nu eerst de benen wat rust gunnen en van de week rustig uitlopen. Volgend jaar lopen we weer mee. Allen gefeliciteerd die een PR hebben gelopen. En Huug, een voorspoedig herstel toegewenst.

In het fotoalbum staan enkele kiekjes.

Uitslagen:

 

10 km.: Patrick Grimberg 40:19 Rob van Veen 44:24 Ruud van Stiphout 50:46 Rob Grimberg 55:21 Anneke van Kooten 58:08 Maria Verdult 1:00:54 Peter Verdult 1:00:57 Bea Hulshof 1:02:39 Cock van Vliet 1:05:29 Sandra den Hollander 1:08:00

21 km.: Watze Smit 1:35:08 Pieter den Edel 1:40:04 Hans Zelen 1:45:21 Arno Eigenraam 1:48:35 Toby Corel 1:49:27 Jan Simonis 1:49:51 Joep Funken 1:50:25 Diana Ruygrok 1:58:29 Rick Chasse 2:02:51 Els van Deursen 2:07:24

42 km.: Guus van Veen: 3.20.51 Toine L’ami 3:23:56

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>