aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Zo midden in de zomer zijn de marathons schaars en als ze er zijn zijn ze vaak ver weg er is er een in Diever die ook nog op mn lijstje staat maar dan als we in die buurt op vakantie zijn.

Mijn oog viel zo half mei op een THUIS wedstrijd start bij de Haagse roadrunners (toch een soort concurrent) hahah. Deze marathon is gelijk een goede om te kijken hoe we er zo midden in de zomer voor staan met het oog op de 50 van Assen 20 augustus. Waarom loopt iemand deze afstanden ik kan het jullie niet uit leggen het is een gevoel een verslaving voor mij is het lopen van elke afstand iets speciaals en moois elke afstand is apart met zijn eigen charme ieder een eigen doel en beleving en we zijn allemaal winnaars…

Maar de afstanden voorbij de marathon zijn mijn ding het is een reis die je maakt een mooie strijd met jezelf de geest wil hele andere dingen dan het lichaam dat gevecht is mooi, zoals een van neerlands grootste Ultralopers (Ron teunisse ) zei de geest moet het lichaam overwinnen. Maar we dwalen af terug naar de realiteit de start van 16.30 is een aparte voor het eerst om 12.30 een bord pasta gegeten en lekker veel gedronken. Tas pakken flessen er in afspraken met de supporters die aan de Wassenaars slag staan om pappa toe te juichen dat het best iets sneller kan. Het paars stapt op de fiets naar de Groenendaal alwaar het startnummer klaar ligt.

Ik kom om 15.45 aan bij de roadrunners en het is lekker rustig geen massa’s lopers geen gedrang startnummer halen en ik heb nr. 6 das laag. Naar de kleedkamer waar je bijna languit op de banken kon gaan liggen heerlijk die ruimte en je raakt aan de praat met de lopers de een loopt 2 marathons per maand de ander heeft net de 120 van Texel gedaan ook een die aan marathon 72 gaat beginnen, ook hoor ik dat er maar een kleine 30 zijn die de hele lopen verder wat estafette teams bestaande uit man CQ vrouw. Daar gaan we dan tussen al die ultramannen naar de start ook aan de start die kleine donkere jongen van de roadrunners uit Leiden.

16.30 we gaan lekker soepel lopen is het devies en binnen 10 loop ik nagenoeg als laatste, maar ik dacht het is mijn race ik kom wel en al voor het strand ben ik al een paar plekken opgeschoven. Het strand op bij Scheveningen en nu een rechte nou recht er lagen behoorlijk veel stukken mul zand en grote plassen water want het werd EB dus een mooie rechte lijn zat er niet in, wat er wel in zat was een tempo, had Sonja afgesproken zo rond 17.25/17.30 loop ik langs de Wassenaars slag (10 km) en hoe kan het ook anders precies 17.25 (Guus wanneer meld je me aan). Drinken en weer lekker in de shuffle verder bij Katwijk ff naar boven om een oude vaargeul heen na 1.57 kwam ik bij het keer punt in Noordwijk daar kreeg je een stempel en terug maar weer. En dan komt het mooiste de mensen die je hebt ingehaald op het strand kom je weer tegen alleen dan van de voorkant best gezellig.

De loop zat er best in en had gezegd 19.25 ben ik weer op Wassenaar en nu wordt die eng het was 19.26. Dan kom je rond de 35km en dan begint de marathon pas de focus op de loper voor je een km schat ik zo en denken die haal ik erop en erover dat geeft een mentale oppepper en je denk heel gemeen jij zit stuk en ik niet. De laatste klim de boulevard op en wist dat een tijd zo rond de 4 uur er in zat in de duinen nog een kleine versnelling korte passen naar boven en sneller naar beneden stond nog een loper met kramp ik zei kom op door dribbelen dan loop je het eruit en mee ging die klokje 3.58 met nog 500 meter yesss fietspad af en 4.01.30 klaar een 10e plek zeer tevreden met het resultaat wetende dat het strand altijd zwaarder loopt en je door zigzaggen meer meters maakt dan op de weg. Drinken een stroopwaffel douchen en op de fiets naar huis inmiddels was het 21.30 ff eten een lekker koud biertje en tukken….
Nu op naar Assen 20 Aug voor de volgende Ultra.

Groet een tevreden loper Pieter.....

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>