aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

3 weken geleden net na de marathon van Roelofarendsveen viel mijn oog op deze estafetteloop, de naam zegt het al estafette dat zijn een hoop lopers die allemaal een van de 7 etappes op zich nemen.

Ik wilde hem wel alleen lopen en stuurde de organisatie een mail met het verzoek of ik hem alleen mocht doen en JA dat mocht er was zelfs nog een gek die hem alleen ging lopen mooi dacht ik ben ik in ieder geval minimaal 2e.

Omdat het een loop was en geen wedstrijd was er geen verzorging onder weg en 50 km lopen op een halve liter vocht is kamikaze.

Dus ik mijn vader gevraagd of die mee wilde fietsen en die zei ja daarna pas verteld dat we er om 8.30 moesten zijn zodat die niet meer terug kon, het hield in dat die 07.00 uit Gouda weg moest op een zondag.

Zondag 06.30 opstaan ff eten en 7.30 komt paps ff een kop koffie en om 07.45 naar Haarlem waar we om 8.20 aankomen startnummer halen en ik mag al om 08.30 weg de estafette start om 09.00 dus we hebben een half uurtje voorsprong op de bubs.

Ik loop samen met Andre de andere Ultraloper we hebben een beetje hetzelfde tempo en de km tikken lekker weg door Aerdenhout (wat een huizen zeg), Cruquiuus Vijfhuizen (ik tel er al meer) Nieuwebrug, het weer is lekker beetje wind af en toe motregen wat minder voor de begeleiding per fiets die ons ook nog door een weiland stuurt door de drek en de koeien die zullen wel gedacht hebben malloten.

Haarlemmerliede nooit van gehoord mooi plaatsje trouwens de route was mooi heel mooi want genieten is het belangrijkst, we krijgen ook nog een paar bruggen met heel veel treden lekker voor de bovenbenen.

Langs water komen we te lopen en de naam is: ‘Mooie Nel ”de wind staat vol op kop ik kan geen enkele mooie Nel bespeuren, Spaarnwoude kijk uit voor laagvliegende vliegtuigen, door Spaarndam heen.

De verzorging krijgt wat zadelpijn niet piepen hoor we naderen het noordelijkste punt van de route bijna nu krijgen we een stuk trail (onverhard bagger en drek), langs Velserbroek op naar Santpoort-noord het meest noordelijke punt dit is tevens het marathon punt, nu nog een stukkie van 8 km met alleen maar tegenwind.

Maar wel een heel mooi deel langs de ruïne van Brederode door het duingebied hier gaat het op en neer hele lange stukken te vergelijken met de Klip bij ons en die dan een paar keer ook in Bloemendaal (wat een wijk ik zie geen Flodders), wel de hockey velden en voetbal en mooie stukken bos en duin we zijn er bijna nog  ff en het bordje Overveen komt in zicht en de finish plaats waar we nog de verkeerde afslag nemen en ruim een km omlopen.

Maar wat schetst mijn verbazing ik ben de eerste solo loper en ik krijg een ontvangst geweldig tis geen Coolsingel maar toch, ik ben wel de winnaar een trots gevoel overheerst samen met Mn vader deze Ultra tot een goed einde gebracht ik krijg twee paar loopsokken en een paar munten voor in de kantine FEEST…

Schoenen uit droge sokken aan en ff wat drinken en eten ondertussen is ook de andere solo loper binnen. Ik bedank hem voor de gezellige twee uur het eerste deel en we zien elkaar vast vaker bij een ultra.

Eenmaal thuis douchen makkelijke kleding aan en een lekker koud biertje.

 

Groet

Pieter.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>