aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Er is tijdens het tweede weekeind van dit prille jaar alweer flink gepresteerd door diverse lopers van onze club. Hun belevenissen hebben ze opgetekend, ieder in zijn/haar eigen specifieke stijl.

  1. Van Noordzee naar Leidse Hout: WZK Tri-Team staat aan de start (Els van Deursen)
  2. De wintereditie van de Den Haag Strand Marathon (Pieter den Edel)
  3. Egmond sportweekeind (Willem van Vliet)

Geniet van hun verhalen en laat je inspireren om zelf ook eens deel te nemen. Een overzicht van trimlopen en wedstrijden is o.a. terug te vinden in de diverse trainingschema's.

Van Noordzee naar Leidse Hout: WZK Tri-Team staat aan de start

Vorige week stonden we met een grote groep van het WZK Tri-Team langs de vloedlijn om het nieuwe jaar te beginnen met een duik in de Noordzee. Sommigen voor een duik in het koude water, iedereen om elkaar een goed jaar te wensen en de inwendig mens te versterken. Het was reuze gezellig, het water was niet al te koud, jammer van de wind.

De duik is goed uitgepakt, met een grote groep waren we zondag 8 januari aanwezig op de atletiekbaan bij de Leidse Hout voor de Bosloop. De Bosloop is al weer de 3de wedstrijd van het Z&Z circuit. Zouden we de tijden van de vorige keren kunnen verbeteren of spelen de feestdagen ons toch parten, is het trainingsritme wat verstoord? Na de finish weten we meer!

Op de baan wordt in alle rust ingelopen, de wind valt erg mee en de zon schijnt, prima omstandigheden. We letten nu natuurlijk extra op Jan en Huug, geen probleem ze staan naast me in het startvak. Om 11 uur klinkt het startschot en gaan we op weg voor de 10 en 15 km, 10 minuten later volgt de 5 km groep. De eerste 3 km gaan langs de Leidse Hout, het is druk, het is nog lastig het juiste ritme te vinden. De meeste geven aan rustig te gaan beginnen (ja, ja, Jan!) en te kijken hoe het voelt. De helling op naar het fietspad langs het spoor valt tegen, gelukkig betekend klimmen ook dalen. De Merenwijk komt in zicht. Het parcours is hier veranderd we lopen nu eerst door de wijk, een mooi pad met oude knotwilgen. Dan langs de polder, dipjes ontstaan en worden overwonnen. Het fietspad langs het spoor wordt weer gevolgd. Nog 3 km te gaan.

Guus is inmiddels begonnen aan de extra lus via Oegstgeest en Warmond. Het laatste stuk gaat door de Leidse Hout, het is modderig je moet opletten waar je loopt. De 5 km lopers zijn gefinisht met goede resultaten. Bert heeft samen met zijn zoon Daniël gelopen, Ton is weer hersteld van zijn val bij het mountainbiken en voor Jolanda is het weer de eerste wedstrijd na blessure leed. Prima prestaties. Siebe en Henny staan iedereen aan te moedigen voor het laatste stuk, het venijnige lusje van 1,5 km: je bent vlak bij de baan en toch niet, verder door het bos. Dan echt de laatste 200 m over de baan en de finish is bereikt.

De tijden zijn goed, al zegt het gevoel soms wat anders. Voor de een iets sneller, voor de ander een paar seconden langzamer, maar er zijn geen extreme verschillen met Lisse. Caroline is wel veel sneller dan de vorige loop, het idee rustig aan te doen heeft goed uitgepakt, ook Joop is aan het terug komen met 2 minuten sneller. Een mooie start van het nieuwe jaar. Op naar Uithoorn voor de 4de Z&Z wedstrijd.

Uitslagen:

5 km: Daniel van Ginkel: 26.39 Bert van Ginkel: 26.39 Ton van Veen: 28.40 Jolanda van den Berg: 34.46

10 km: Joep Funken: 46.53 Tineke van Dijk: 47.54 Gerard Hof: 49.15 Oscar Veenhuis: 49.50 Rob van Veen: 50.16 Arno Eijgenraam: 50.41 Caroline van Weerlee: 51.49 Huug van Veen: 52.58 Jan Simonis: 53.13 Els van Deursen: 55.06 Joop Born: 57.44

15 km: Guus van Veen: 1.07.57

Groeten, 

Els


De wintereditie van de Den Haag Strand Marathon

Vandaag 8 januari een wintermarathon, nou ja winter als je in een shirt en een driekwart broek kan lopen met een temperatuur van 9 graden is het meer een voorjaarsloop. Om 7.45 wakker, eten, koffie en 9.00 op de fiets naar de Haagse Roadrunners. Daar lag netjes m'n startnummer klaar en een mooi T-shirt. Er waren vandaag slechts 28 lo(o)p(st)ers die de hele marathon deden. Je kunt het ook in tweeën doen dan loopt de een de eerste helft en de ander de rest, logisch eigenlijk. De kleedkamer in, omkleden en lopend naar de start die was 500 meter verderop,  ff onderweg wat losmaak oefeningen, was al snel een been kwijt, terug, oprapen en weer verder.  Ha ha, 't is wat al die Chi Running.

Geen startschot, geen massa lopers. De starter was de man die op de fiets voorging, we mochten er niet voorbij, nou was ik dat toch al niet van plan. Ik wilde gewoon een lekkere 4 uurs loop doen over het strand. Al snel ging er een groep hard weg en die hielden het tempo er aardig in - zo gemiddeld 12 km/u - en het gat werd steeds groter. Op het strand veel mensen met honden. Pfff, nou ben ik al geen liefhebber en dat ruiken die beesten, bijna languit, een keer tegen je op springen maar ja, je leent het strand even van de dagjes mensen.

We lopen Katwijk voorbij en dan naar Noordwijk. De eersten kom je al weer tegen, die gaan terug maar het kunnen ook estafettelopers zijn, ook de anderen die hard weggegaan zijn. Het keerpunt precies 2 uur iets meer dan 22 km zit erop.
Dan na Katwijk komen de eerste lopers in zicht, heel langzaam pik ik er een op dan na een tijdje twee, en ik zie een loper staan langs het water vraag of het gaat. Hij zegt: "ja, kramp", geef advies om heel rustig door te dribbelen en te drinken, dan loop je een beetje soepel weer.

Ruim voor de pier gaan we naar links een hele steile trap op, de duinen in langs de watertoren, links op weg naar de HRR, klokje staat op 3.50 en een tijd van dik onder de 4 uur zit er in. En dan denk ik: vorig jaar juli liep ik hier een tijd van 4:01 toch mooi alles wat je erin stopt komt er toch uit. De finish is voor de clubruimte van de HRR, een mooie 3.54. Dik tevreden kijk ik nog even naar de lopers die binnen komen en wat zie ik? Ik ben van de 28 marathonners gewoon 5de geworden. Daarom tik ik dit stukje met een ja ja een lekker koud biertje......
Een heel mooi begin van 2012, iedereen het aller beste voor 2012, gezondheid en geluk en een mooi loopseizoen.

Groetjes,

Pieter

 

Egmond sportweekeind

Beste fietsers/lopers,
Zoals beloofd is hier mijn verslag van het Egmond sportweekeind, de Egmond-pier-Egmond strandrace, en de Egmond halve marathon, voor mij zoals de afgelopen 4 jaar de combi, dus beide. Zaterdagochtend 7 januari word ik om 8.00 uur opgehaald door Rob en reizen af naar Egmond aan Zee, de start van de strandrace is om 9.30 uur. En gaat over 36 km op het strand, met de wind uit het noordwesten, kracht 6 hebben we de heenweg de wind schuin van achteren, dit gaat met een 30 km/h lekker en we zijn dus zo op het keerpunt, dan een stukje duinen en dan weer het strand op, maar nu schuin tegen, dit is dus kijken om zo gunstig mogelijk te rijden. Maar dit word al gauw zo gedraaid dat je zelf ook aan de bak moet, maar op het laatst blijven er nog maar weinig over die de kar dan trekken. Maar eenmaal terug in Egmond weer de boulevard op en richting de finish, tot de laatste bocht waar ik nog even tegen de keien ga, je weet wel zand en klinkers, en net iets te enthousiast de bocht door. Met enkele schaafwonden, kom ik dan toch met een tijd van 1.33.38 uur over de finish. Gemiddeld 23,3 km/h. Rob moest voor de start helaas afhaken met een gebroken trapper, volgend jaar beter!

Het is zondagmorgen 10.00 uur, we reizen wederom af naar Egmond, helaas waren alle pensionnetjes vol, anders hadden we wel daar gebleven, maar dit ter zijde. We komen daar 11.15 uur aan, even naar de sporthal om me om te kleden en de nodige sanitaire stop, ik bespaar je de details. De start is 12.25 uur, en de wind komt nog steeds uit het zuidwesten kracht 6, eerst 3 km door Egmond en dan het strand op, dit gaat zoals dat heet voor de wind, schuin van achteren dan. Met op de klok 43 min op 10 km, zit ik nog goed, dan over de duinen en dan terug door de duinen windje schuin tegen, maar het gaat goed, hier voel ik me thuis. Haal nog wat mensen in en met 1.06 uur op de klok bij 15 km, ben ik op de goede weg. Dan nog even de Bloedweg op, dit is schuin omhoog, dan ben je weer in Egmond, de laatste kilometer, en dan de boulevard, en met 1.33.24 netto tijd, mag ik wel zeggen dat dit weekend geslaagd is.

Groeten,
Willem

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>