aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Naast het hardlopen wordt er ook met grote regelmaat gefietst door enkele leden van het Tri-team. Hieronder hun verslag.

De afvaardiging bestaande uit Peter van Iperen, Albert van Kooij en Jan Willem, vertrok zaterdag 7 april om 7:30 uur richting Veenendaal om daar samen met Machiel van Veen, de toerclassic Veenendaal-Veenendaal (135 km) te rijden. Daar aangekomen bleek Hester Griethuizen, oud lid, ook van de partij te zijn. Na het bakkie met ontbijtkoek achter de kiezen te hebben, vertrokken we naar de start. Aangezien we vanuit het westen waren gekomen, starten we pas om 10:05 uur. Het gevolg was, dat we een rustig parcours te rijden hadden.

Dat we vorig jaar i.v.m. de voorbereiding meer trainingskilometers in de benen hadden kwam Albert achter tijdens het klimmen (vorig jaar 785 km in de benen en nu maar 330 km). Dat klimmen kennen we niet aan de kust en in het groene hart. Maar met een gemiddelde van 26 km per uur over 135 km ging het aardig. Toch sneller dan vorig jaar. De laatste 20 km werd het gemiddelde gedrukt door Albert die de klimmetjes soepel en in een laag verzet moest nemen om zo kramp in de benen te voorkomen. Zonder dit was het gemiddelde nog wat hoger uitgevallen. Gelukkig bleef hij wel lachen en praten. Het is wel duidelijk dat het belangrijk is dat we veel kilometers in de benen moeten hebben om tochten als deze en in de “echte bergen” te kunnen maken zonder problemen. Dus voor de Mont Ventoux  nog wat meer trainen en Smartfit maar weer bezoeken voor wat krachttraining.

De 8e editie van de Toerklassieker blijft de ruim 3.600 deelnemers nog lang  heugen. Na 6 edities van zonnig fietsweer, was het nu tijd voor wind, regenbuien, wat zonnestralen en vooral kou. Met deze zware omstandigheden en de mooie, toch pittige beklimmingen was het voor deelnemers flink afzien.

Conclusie: met het volbrengen van deze 135 kilometer lange Toerklassieker ben je een echte BIKKEL! De organisatie kan blij zijn met deze enorme opkomst en kan terugkijken op een geslaagde dag. Klik voor enkele foto's op deze link.

Machiel, Julliët en de kids bedankt voor de gastvrijheid.

 


 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>