aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Afgelopen zondag 15 september heeft Pieter den Edel de Oranje Flower Power Painter Marathon gelopen. Pieter is een van onze meest fanatieke leden die zeer regelmatig zijn loopverhalen aan het digitale scherm toevertrouwt. In zijn geheel eigen stijl weet hij z'n gevoelens en gedachtes in tekst om te zetten. Een hardlopende tekstschrijver, of een tekstschrijvende hardloper? Oordeel zelf!

De Oranje Flower Power Painter Marathon was en is gewoon geweldig, wat heb ik genoten zeg. Het is echt een kermis, buurt feest marathon en gewoon een geweldige sfeer. Vorig jaar de marathon voor het eerst gelopen en het is een blijvertje elk jaar en mooi aan het begin van het seizoen. Ik was eigenlijk niet van plan om zo snel al weer een lange afstand te gaan lopen maar de inschrijving was in maart al gedaan en ik voelde me erg fit vooral tussen de oren zit het weer top. Dus met weinig lange duurlopen toch naar Roelofarendsveen getogen in het Paars wel regelmatig kunnen trainen dus het zat wel goed en ik had de insteek kijken hoeveel rondjes we kunnen lopen, het parcours was 2.35 km dat loop je dan 18 keer.

Omkleden bij de Treffers en daar tref ik heel veel estafette lopers omkleden ff naar de pot en naar de start deze is in de wijk waar ook de loop van het Z&Z circuit is. Kom Rinus tegen en Jannet Lange. Met Rinus loop ik nog een stuk te kletsen die heeft een filmpje gemaakt tijdens het lopen. Hier krijg je ook een beetje een indruk van de loop en de vele bochten en de sfeer die is in een woord fantastisch. 12.00 pang de start weer gelukkig geen gewonden we gaan stukje rechtdoor bocht links rechtdoor onder pergola door rechtdoor, scherp rechts klinkers rechtdoor scherp links stoep af en weer op en weer af en op scherp rechts rechtdoor S-bocht links rechts rechtdoor weer een S-bocht rechtdoor rechts links rechts links etc. etc. het draait nu alweer. De eerste 5 rondes gaan in 1.01 uur 10 rondes in 2.05 en dit is wel een loop voor soepele knieĆ«n die test je aardig, ook heeft elke huis een lijst met namen en nummers gekregen dus kennen ze me allemaal onwijs al dat enthousiasme. 15 rondes gaan in 3.08 onderweg was er vaak een mooie witte vlinder die meefladderde dus deze 18 rondes ga ik volmaken en met nog een krijg ik een heel irritant klapper ding me zodat de mensen weten dat het de laatste is de muziek gaat nog iets harder ook lopen gaat ineens een stuk soepeler. En dan nader je de finish 3.48 ongelofelijk ik ben er weer............na afloop op de foto en aan de chocomel thuis een lekker biertje......

Volgend jaar ben ik hier niet alleen maar met een heel estafette team aan Paars.

Proost Pieter den Edel.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>