aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Pas heel laat besloten om de Halve Marathon van Katwijk te gaan lopen maar omdat ik er voor de 5e keer aan de start zou staan toch maar doen he. Guus dinsdag nog even overgehaald om ook mee te gaan die werkt in Noordwijk. Nou ja werken, soms knokken☺ en op de weg naar huis komt hij langs het Running Center waar hij ff twee nummers ophaalt.

Om 11:00 afgesproken bij het TNT sorteercentrum met Guus en Tineke op de fiets naar Katwijk 11.30 komen we aan en Watze komt ook aan fietsen, ff spullen inleveren even de sanitaire perikelen en hopla, het vak in. Het is redelijk fris wel dus ff lekker warmlopen de eerste 4 km. Al snel stuift Arie me voorbij we gaan de duinen in en hebben het vlakke gedeelte al weer achter de rug nu gaan we fartlekken (vaartspel) door bos duin en strand. Er liggen heel wat trainings kilometers hier en toch is het elke keer weer mooi om door de duinen te hollen.

Loop in een lekker ritme en na een km of 9 haal ik Edwin van der Sar in die traint voor de marathon van New York, ik kijk zelden op m'n klokkie en pas op 12 km zie ik 1 uur precies. Oeps, loop wel erg lekker voor Katwijk nou gewoon lekker doorgaan als er een loper naast me komt lopen om te zeggen dat dit geen normale halve marathon is en zegt dat die helemaal stuk zit door al die heuvels. Ook vraagt hij of ik een TRI atleet ben. Ik zeg nee ik loop wel een paar marathons en soms verder. En ik maak hem blij door te zeggen nog 1 km en je hebt 6 km strand met laag water. 15 km het strand joepiee want het strand in mijn vriend ben dol op lopen op het strand de zee naast je en ik kan er niet verdwalen haha. Het laatste klim mul zand omhoog de boulevard op Guus is al binnen die deed de 10 verstandig en ik klok 1:45:40 netto ben zeer tevreden je kunt na afloop een haring krijgen nou ben ik dol op vis maar haring zwemt altijd mijn deur gelukkig voorbij. Al snel komt de ene naar de andere Tri teamer tevoorschijn hebben we hier toch de club nog lekker vertegenwoordigd volgend jaar moeten we toch met nog meer in nieuw tenue daar staan.


Op het fietsje weer naar huis voor een douche, een bord macaroni 's-avonds neem ik er een hoor een lekker koud biertje heb weer lekker door de duinen gerend.

Hier de toppers:

 

10 km

Guus van Veen 45:44

Arie Snijder 54:04

 

21.1 km

Peter van Iperen 1:37:30

Pieter den Edel 1:45:40

Peter Prins 1:49:04

Watze Smit 1:49:36

Tineke Haitsma 1:58:17

 

(ingezonden: Pieter den Edel)

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>