aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

De naam zegt het al helemaal om Haarlem heen hollen en hoe je dat doet is jou probleem, nou problemen ken ik niet het zijn uitdagingen klinkt een stuk positiever toch.
Aan de loop heb ik vorig jaar voor het eerst meegedaan en het is me zo goed bevallen mede door een zeer goede organisatie en zeer vriendelijke mensen, het was een paar weken terug ik kreeg een mail van de organisatie man die vroeg of ik weer zin had om hem solo te lopen nou daar gaan we weer pap bellen Sonja kon helaas niet en ook mijn broertje wilde wel mee fietsen want die heb je echt nodig voor de verzorging en route eerst gewacht tot ze ja zeiden en toen pas verteld dat we 8.30 gingen starten☺
De wekker aan de hughenzstraat ging 5.45 in Gouda 05.00☺ na een etentje bij de Griek was het wel ff wennen maar na drie bakken Nespresso was ik wakker en 7.00 stonden de fietsers op de stoep, 7.45 waren we er al als eerste koffie nog ff zitten en warme groet van Tom hij vertelde me dat er 5 solo lopers mee deden vorig jaar nog 2 toen werd ik eerste (hoezo druk☺).
Pa en broer de fiets beladen met drinken en stroopwafels ik zorg goed voor ze en ook de inwendige Pieter is dat goed ik ben niet van dat moeilijke gedoe met aparte drankjes pasta party’s etc.
8.29 achter de streep he ik sta vooraan niks Kenianen snel kennis maken met M'n medelopers Andre boom van vorig jaar had gister ook nog even de Berg en Dal trial gelopen 60 km ik zei ff lekker 50 km uitlopen☺


Harm Kuipers Hans vogel en Ton van der Veldt, 8.30 geen startschot pff geen gewonden, en weg al snel ging Hans er vandoor die durft, lekker kletsen met Mn mede lopers over lopen training en hoe wij als Ultralopers vaak voor gek verklaard worden door iedereen en het rare is ik snap het ook nog zeker na de eerste fikse hoosbui want wie gaat er nou 50 km om Haarlem heen hollen voor zn. lol.
Terloops verteld Ton me dat die de de halve JKM even in 9 uur heeft uitgelopen schrik en ik loop nu in zijn tempo naast hem ach het voelt goed en ik ga uit van een goede dag ik kijk nog even naar de benen en die voelen goed, met Harm hebben we het over van alles schoenen ultra’s en vooral de buien die regelmatig op het hoofd vallen nu valt dat best mee zonder haar als het bij regen blijft er was er een met hagel en dat is anders. Ton kent me van ander loopjes en dat ik gewoon leuk we weten onderhand niet meer met welke etappe we bezig zijn de fietsers krijgen het koud warme thee stroopwafels helpen niet harder hollen dan maar, dan komt er iemand van de organisatie die zegt dat we bijna bij het 33 km punt zijn we lopen nu door Spaardam leuk dorpje en met 3 uur zit er een tijd van dik onder de 5 uur in we lopen met zn drieën we gaan zo een lastig weiland met koeien ik zie er een kijken wat doen die halve zolen hier.
  Nog 15 km de volgende bui komt naar beneden inmiddels komt de vriendin van Harm voorbij die loopt etappe 6, we besluiten haar als target te gebruiken en der op te pikken wat we reeds met 3 estafette lopers gedaan hebben het klinkt gemeen maar het voelt goed zoals Guus me geleerd heeft zoek de voordelen ook in je medelopers.
Dat kost best veel moeite en we komen aan op het marathon punt in een tijd van 3.53 heel even denk ik PR wat ik in Assen vorig jaar op en vlak parcours in top omstandigheden gelopen heb het kan maar met het Kopje van Bloemendaal voor de boeg ga ik er niet van uit. Ik zie hans lopen die is volledig stuk en denk ik ben nu 3e minimaal inmiddels Santpoort door de Kennemerduinen en dan de 1600 meter omhoog ik denk aan de Klip en dan iets langer korte pasje soepel op de Chi manier en ik pik de ene naar de andere fietser op hihi.
Nu naar beneden dat doet zeer maar met nog een paar bochten kan ik een PR lopen nog een oversteekplaats broerlief werpt zich op als verkeersbrigadier en ze stoppen ook nog wie weet nieuwe baan☺
Links rechts op naar de sporthal en Yess 4.36 PR en derde hup de warme kantine in met de verkleumde fietsers tot mijn schik heb ik mijn tas in de dames kleedkamer geplaatst en oe los je dat dan op je vraagt gewoon een dame om je tas te halen want je weet nooit wat je aantreft als je als man de deur open doet hahahaha.
Na een liter chocomel en wat broodjes neem ik een lekker biertje op deze mooie dag en proost op mijn begeleiding.
Loopse Pieter den Edel. 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>