aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Het is 6.00 uur, zaterdagochtend. Op dit toch wel heel wrede tijdstip - als je van uitslapen houdt - gaat mijn wekker af en steek ik een been uit mijn warme bedje. BRR KKKOUD!!!! Het weerstation liegt niet: het is winter! -1 graad Celsius geeft het ding aan. ik overweeg heel even om terug te gaan in mijn warme mandje maar geef me al gauw gewonnen aan enthousiasme en nieuwsgierigheid. Ik ben wakker!

Om half acht kom ik op een bijna vol parkeerterrein bij de Pannenkoekenboerderij in Meijendel. Reed ik zo even nog in het volslagen donker en leek ik haast de enige ziel te zijn die zich een weg zocht door de mist, hier is het een en al bedrijvigheid en kleur van hardlopers die zich opmaken voor een 25 kilometerloop door het prachtige duinenlandschap. In de nieuwe paardenstal die voor de gelegenheid is omgedoopt tot kleedruimte is het een drukte van belang en word ik pas echt goed wakker. Ik hoef niet te kijken of ik nog clubmaatjes zie, want ik weet al dat ik de enige (gek) ben die zich heeft ingeschreven, er zijn “slechts” 214 metgezellen die zich ook hebben verzekerd van een startnummer. 

Het duinwaterbedrijf Dunea, eigenaar van Meijendel, heeft voor de 4e keer haar goedkeuring verleend aan deze loop die door initiatiefnemers uit HRC gelederen is uitgeschreven. Met als voorwaarden een maximum van 200 deelnemers (maar ze zaten er toch iets overheen) en koppeling aan een goed doel, een waterproject in Afrika van de stichting SUMAVI, wat gesteund wordt door Dunea. Er wordt 3000 euro opgehaald met deze loop!

Om 8.00 uur klinkt het startschot en lopen we van het donker naar het licht, zo lijkt het. Rijp op de bomen, mistvlagen, oppassen voor gladheid! Ik loop me al snel warm en kom al snel in mijn eigen tempo, wat bij andere drukke wedstrijden niet altijd even goed lukt.

Richting het Noorden naar Wassenaarse slag gaat het, ik denk kijk mij hier nou lopen, hoe moet ik nou aan die Tri-teamers duidelijk maken hoe vreselijk speciaal het is, om op dit uur van de dag hier te rennen! Ik heb het nog niet bedacht, of daar staat Els klaar! heel dapper vroeg opgestaan om me langs te zien komen lopen! Wat goed van je Els!

Vervolgens maken we een lus richting zee en hollen we weer zuidwaarts via de Ganzenhoek. Bij ongeveer 12 km  komen we weer in de buurt van de boerderij en is er een drinkpost. Goed dat ik weer zelfvoorzienend ben, het punt is alleen dat het water ijskoud is en dat valt niet zo lekker op je maag. Maar ik loop lekker en inmiddels heeft Jan Willem zich op de fiets aan mijn zij gevoegd en zo’n personal coach is best fijn! Ik hoef jullie niets te zeggen over de Meijendelse paden, het gaat op en af, voor mijn gevoel meer op dan af. Ik heb een ritme gevonden waar ik het behoorlijk in kan volhouden. De 15 km passeer ik in 1.20 netjes voor mijn doen. Richting Scheveningen via de Zeereep en dan richting Watertoren. Dan door het bos richting van Alkemadelaan en Waalsdorpervlakte. Ik kan het tempo vasthouden en loop in 1.46 naar de 20 km. Dan die laatste lastige 5 met nog een paar gemene pukkels er in! Maar ik kan de stal al ruiken (letterlijk) en ik volbreng mijn laatste meters, aangemoedigd door Els, nu vergezeld van Joop, met nog een klein sprintje naar de finish waar de klok voor mij stopt op 2.14.02! De winnaar deed het in 1.32 hoor ik, dat is wel andere koek! Maar ik ben heel opgetogen over deze prachtige sfeervolle loop, en wat ging het lekker! Na afloop ter besluit warme chocolademelk en appelgebak in de boerderij waar ik met Els en Joop nog even bijpraat. JW is inmiddels al naar huis omdat hij het hardst heeft moeten afzien en totaal verkleumd is geraakt…

Dat is pas ware liefde J Ik krijg tot slot ook nog een prachtig loopshirt met de watertoren van Scheveningen erop, wat wil je nog meer!

6.00 uur, Zondagmorgen. Ik word wakker van de wind die staat te beuken op het slaapkamerraam. Ik draai mij nog eens lekker om…

 

Tineke van Dijk

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>