aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

De Haagse strandmarathon ook wel de zwarte marathon genoemd waarom zwart geen idee geen zwart te bekennen of het moet het shirt zijn dat je je erbij krijgt dat is zwart en de beker voor de winnaar is ook zwart. En dan Haags je loopt maar een ietsie pietsie stukje door Den haag oké je loopt onder de Pier door die staat er als een bouwval bij lekker voor de CPC straks, maar verder is het vooral veel heuuul veeul strand en dat is nou precies een beetje mijn ding vind het altijd heerlijk om over het strand te hollen.

En dan marathon hij was 43 km en een marathon is 42.195 jullie zullen wel denken daar heb je hem weer maar het is wel bijna 800 meter langer en wat als je nou op een minuut je PR mist jaja zo nu zijn wel klaar met zeuren. Het was 21 dec toen ik een loopje van 12 uur deed en nu drie weken later een dik PR in Leiden en een goed gevoel mentaal zit het 100% voel me sterk en in vorm dat ik aan de start sta van deze wintereditie van de (ultra)marathon.

Zondag ochtend 08.00 de wekker thermometer geeft -4.2 aan en er staat wind noordoosten wind eten en hopla op de fiets naar de road runners in Wassenaar waarom heten ze de Haagse Road Runners als ze gewoon in Wassenaar zitten hahaha. Inmiddels ben ik al een redelijk bekende bij de Haagse Road Runners loop hem voor de 3e keer wel leuk in je paarse tenue hihi maar wordt er altijd super ontvangen kleedkamers zijn lekker warm want buiten is het fris ik doe een thermoshirt shirt en jasje aan drie lagen moeten voldoende zijn een loopbroek en mn compressie kousen en handschoenen en een muts want er zit niet veel haar meer op mn bolleke.

10.00 uur achter de lijn van krijt een toeter en we mogen al snel loop ik redelijk voorin achter wat sneller lopers er is ook een estafette loop dus je kan je goed vergissen in de tempo’s ik kies een tempo wat lekker loopt op de Chi manier en in gedachten doe ik de piepjes van het pieptrainapparaat van Henny mooi woord voor scrabble-). De duinen door de boulevard op en dan strand het is laag water dus redelijk hard zand wel heel veel stroompjes richting zee waar je overheen mag springen als je geen natte voeten wenst, ook uitkijken dat je je niet vast loopt in een plas water en dan een heel stuk terug moet ik kies ervoor om een beetje hoger op het strand te gaan lopen de noordoostenwind is toch krachtig en koud dat zet je longen extra aan het werk, ik denk aan de Jan Knippenberg memorial ik maak de wind mijn vriend want straks heb ik hem in de zij.

Na 11 km Wassenaarse slag 54 minuten oeps hard maar wel lekker tussen Katwijk en Noordwijk staat Sonja kids en mijn schoonvader kippenvel en ik ga vliegen bij Katwijk om de oude vaargeul heen en op naar het keerpunt 22 km nummer 1 loopt me tegemoet en ik schat 6 minuten voorsprong ik klok 1.54 dat is 6 minuten sneller dat een jaar geleden.Terug is 21 km en als ik dat in 2 uur doe loop ik dezelfde tijd als een jaar geleden maar ik voel me goed en daar zijn Son en de kids weer met een lekker gelletje drinken doe ik bij de post lekker koude AA hahaha. Wassenaarse slag 2 uur 48 een PR kan maar er kan nog zoveel gebeuren het is ten slotte een marathon een onvoorspelbaar avontuur als ik zo blijf lopen loop ik tussen de 3.42 en 3.45 en denk aan de woorden van Guus jij kan vlak en mooi op tijd lopen, ook denk ik aan het feit dat ik nooit meer met hem een wedstrijd zoals deze zal lopen want oh wat is dit mooi en wat is het zonde van zo’n mens en loper als Guus.

Bijna bij de Pier en  we mogen een trap op oef het gaat best aardig 3.20 jaja nu door Meijendel terug naar de HRR ik pik nog een loper op en een estafette loper haalt mijn in ik blijf achter hem voor TNO langs 3.40 nog ff en dan klappende mensen in de bocht 3.42 heb ik gedaan over 43 kilometer over het strand weer een PR de derde op rij.

In de kantine spreek ik nog wat andere lopers heel veel gaan er naar Texel voor de 60 die is op 1 april of zou het een grap zijn.
Nu ff lekker een stukje tikken en ik beloon mezelf met een lekker Gulpener sappie…
Groetjes

Pieter den Edel

 

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>