aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Beste sporters,

Hier is dan mijn verslag van een prima weekend sporten, het weekend van Egmond aan Zee. De strandrace op zaterdag en de halve marathon op zondag, in dit geval de combi. Het is eigenlijk standaard dat het vriest, en inderdaad het begon vrijdag te vriezen. Dat maakt Egmond zo echt.

Ik reis zaterdag ochtend af met Rob “een maatje van me” voor de strandrace, een ATB-race van 40 km heen en weer over het strand, Egmond pier Egmond, met een geweldig strand, laag water dus lekker hard zand en weinig wind kunnen we een gemiddelde halen over de hele race van 23 km/h, dit met de op en afritten, stukken verplicht lopen en strobalen die ze dwars over de weg over het pad hebben gelegd bij de opgangen van de duinen. Maar met een koud windje is de gevoelstemperatuur wel even wennen, met voeten waar geen gevoel meer in zit, komen we terug bij de auto, en met een tevreden gevoel en 1.33.38 uur op de klok mag ik zeker tevreden zijn.

Het word zondag, we gaan weer naar Egmond, maar nu voor de halve marathon van Egmond, het heeft 4 graden gevroren, dus weer koud, ik rijd met Anneke om 10.00 uur uit Wassenaar, en komen daar even over 11.00 uur aan, de auto kunnen we nog net redelijk in de buurt kwijt, en lopen naar de sporthal, daar is het al een drukte van jewelste, 17000 lopers ”wordt gezegd”, zijn er op af gekomen. Ik mag in vak A starten, net achter de top. Dus een gunstige plek met deze drukte, wederom weinig wind van uit het oosten, en ook een redelijk tot goed strand, en een temperatuur net onder nul prima weer om te lopen, na 10 km komen we van het strand af en dan over het duin en dan terug door de prachtige natuur van de noord Hollandse duinen weer op Egmond aan. En het loopt zoals het loopt, en ik voel me goed. Met een tijd van 1.34.32 uur kom ik over de finish. En dat in combinatie met het resultaat van de zaterdag rijden we weer op huis aan, en met een tevreden smile op mijn gezicht kijk ik weer terug op een geweldig en sportief weekend terug.

Groeten,

Willem van Vliet

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>