aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

In aanloop naar Homeride houdt Willem Hasekamp een blog bij. Homeride een non-stop fietstocht van 500 kilometer waarbij (ex)Tri-Team leden als team Het Uitzendteam binnen 24 uur van Groningen naar Maastricht fietsen voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

IJssculpturen en de Zuid-Hollandse steppe

Goede vrijdag vrij genomen voor een trainingsrit met Steef en Henny. De plannen van de route worden bijgesteld omdat de wind het in zijn (of is het haar) hoofd heeft gehaald vanuit een andere richting te blazen. Blazen doet hij, merken we als we Nootdorp uitrijden. Via het Haarlemmermeerbos fietsen we een groot rondje Schiphol.

Op de terugweg rijden we langs het Braassemermeer. Aan de zuidoever zijn door water, wind en de lage temperatuur prachtige ijssculpturen gecreƫerd. We stappen af om in de zon deze kunstwerken van dichtbij te bewonderen, veel tijd hebben we niet in de verte zien we de sneeuw al naar beneden dwarrelen. Als we thuis komen staat de teller op 137 km mooi begin van het paasweekend.

WillemHopdefiets

Op eerste paasdag besluiten we appeltaart te gaan eten in Haarzuilens. Nu nog de keus maken, pakken we de auto of denken we aan "Global warming" en kiezen we voor een milieu vriendelijke vorm van vervoer. We dragen ons steentje bij en pakken de fiets.

De zon vergezelt ons als we op de fiets stappen, de benen voelen goed en we hebben er zin in. Via Zoetermeer rijden we via het Groenendijksepad richting Koudekerk aan den Rijn. Via de Mattenkade vervolgen we onze tocht, de zon heeft er geen zin meer in en de sneeuw komt ons horizontaal tegemoet. We voelen ons als bewoners op een Russische steppe aan het begin van de winter, dit belooft wat voor vandaag.

Het landschap glijdt aan ons voorbij, we fietsen tussen geknotte wilgen door over kades, paden en wegen met namen als Ruige kade, Nieuwveens Jaagpad, Kromme Mijdrecht, Spengen en Laag Nieuwkoopsebuurtweg, via de Polderweg rijden we na 80 kilometer Haarzuilens binnen bij 't Wapen van Haarzuylen stoppen we voor een warme chocolademelk met appelgebak, dat smaakt!

De terugweg gaat een stuk makkelijker, de wind zorgt voor extra trapondersteuning. Het voelt als een E-Bike maar het is een W(indmee)-Bike. Nu het zo makkelijk gaat kiezen we ervoor om nog een ander mooi stukje Nederland aan te doen. Via de Lange Linschoten gaat het over Oudewater en Hekendorp naar Oukoop. Van hieruit rijden we tussen de Reeuwijkseplassen door, waar we tot onze grote verbazing zelfs een windsurfer zien, richting huis waar een warme douche op ons wacht.

Eerde verschenen blogs lezen kan via de link Homeride. Het Uitzendteam sponsoren kan via deze link.

Willem Hasekamp

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>