aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Ja en toen was het mijn beurt! Lopen op het mooie Texel! Het blijft apart zo’n estafette loop, als eerste starter weet je van tevoren de starttijd, maar hoe laat sta je klaar als volgende starter? Hoe zal het gaan, in dit geval met Tineke? En dan doemen er nog meer vragen op als: hoe zit het met eten, moet ik nog wat nemen en wanneer trek ik al die kleding uit? Stond daar bij het wisselpunt met over mijn loopkleding een skibroek, skisokken en heel wat laagjes aan de bovenkant want die wind bleef maar koud.

Maar verder over het weer geen klagen, we  hebben geluk gehad, het was de hele dag droog en zonnig terwijl we de dagen daarvoor ook nog sneeuwbuien hadden. Vond uiteindelijk de ideale plek om me voor te bereiden, bij mijn wisselplaats, in het bos van Fonteinsnol (het blijft een aparte naam) was een horecagelegenheid en na een paar toiletbezoeken (ik had immers al anderhalve liter lekker warm water op) zag ik daar binnen een heerlijke potkachel gloeien en vandaar uit keek ik naar buiten toe zo op de looproute en kon iedereen in de gaten houden. Heb daar alles uitgetrokken wat uit moest voor het lopen en met een paar heerlijke warme voeten en kuiten ben ik naar buiten gegaan en ben ik na wat te hebben ingelopen naar de wisselplaats gegaan. Hier kwamen toch de zenuwen nog opdagen, hoe zal het gaan, krijg ik het toch te koud heb ik wel genoeg gegeten? Wanneer komt Tineke nou?! Als zij het al zwaar heeft hoe word het dan voor mij? Heb ik wel het mooiste loopstuk uitgekozen? (volgens Guus wel, daar vertrouw ik natuurlijk op). Met nog maar twee andere estafettelopers stond ik te wachten op Tineke, daar kwam ze aan met Jan-Willem op de fiets en nog een estafetteloper dus we vertrokken met z’n tweeën en lieten de laatste loper achter.
Lekker nog even een stukje bos, even de ademhaling op orde want er was toch een stukje spanning ontstaan, nog even uit de wind. Liep het eerste stuk met een man op die het gezellig vond even met mij op te lopen anders ging hij maar te snel van start. Het enige wat ik dacht: zo gezellig ben ik niet om mee op te lopen, in een wedstrijd dan, dan praat ik het liefst niet en ben behoorlijk met mezelf bezig en natuurlijk ook met de omgeving, want die was fantastisch!  Toen het bos uit en door een stuk duingebied het strand op, heerlijk vol in de wind richting het noorden,  4 kilometer strand melde de man met wie ik op liep, inmiddels was hij al een eindje voor mij maar ik hield zijn groene shirtje goed in de gaten want stel je voor dat ik de afslag mis en er bv. 10 kilometer strand van maak! Er waren namelijk verder weinig lopers meer om ons heen alleen wandelaars die ons tegemoet kwamen met de wind in de rug!  De wind wakkerde nog wat aan en ik had behoorlijk moeite om   mijn ademhaling onder controle te houden, neus in mond uit het ging niet zo vanzelf meer snot uit en schuim op de mond. Het enige voordeel van wind tegen is lekker het haar uit het gezicht. Op het laatste stukje strand heb ik nog even een reepje weggewerkt, was toch even nodig en net voldoende voor de laatste kilometers.

dianavveen
Toen kwam dan toch die afslag het duin weer in en daar fietsten Astrid, Daan en Guus en ook Jan-Willem was er ineens, het zag er goed uit volgens hen en ik was ook best snel, nou dat was even lekker om te horen want had door die tegenwind en doordat je zo alleen loopt (wat wel een nadeel was) eigenlijk geen idee meer van het tempo, je bent dan alleen maar aan het stoempen. Ze moesten mij helaas weer alleen laten want ik ging de Slufter in, daar mogen zij niet fietsen. Vol  goede moed ging ik verder want de SLUFTER dat is zo mooi!! Was echt aan het genieten van dit prachtige natuurgebied toen ik ineens iemand van de organisatie hoorde zeggen; goed zo nog maar 800 meter! Vond dat in eerste instantie jammer maar ik zou bij het wisselpunt natuurlijk weer veel van onze supporters zien en voor Carolien kon het dan eindelijk ook beginnen want dat wachten op je loopmaatje is ook slopend! Dus was dan ook wel blij met nog achthonderd meter maar voor mij doemden twee duinopgangen op welke moest ik nu hebben, had ik daar nou een loper op grootte afstand zien opgaan? Het pijltje dat de route aangaf stond naar links maar die loper ging dacht ik in de verte te hebben gezien rechtdoor!? Maar links lopen veel meer mensen zijn dat supporters?? Dan moet je ook omdat je qua tijd snel bij de wissel wil zijn een snelle keus maken, dan toch maar het pijltje volgen!? Ging ik toch de verkeerde kant op !!!? Een wandelaarster wees me erop, je moet die andere opgang hebben hoor!! Ik baalde en rende gauw terug en gaf nog gauw het pijltje een zwieper voor de achterop volgende lopers! Aan de andere kant van het duin zag ik iedereen weer en volgde nog een klein stukje het fietspad richting Carolien die daar nu een tikje gespannen stond te wachten. Succes Carolien en ook Astrid, Daan en Tineke (inmiddels omgekleed als fietsster) gingen haar kant op, veel succes en bedankt allen voor de support!!! Guus vervolgde zijn weg met de fiets dwars over het eiland om Jacob en Pieter op hun weg te volgen, respect hoe je er ook hier weer op Texel  mee omgaat, Dikke kus, Diana.
En bij deze geef ik het estafette-verslag-stokje door aan Carolien!
Groeten Diana
P.s. tijdens ons wekelijkse trainingsloopje op woensdagochtend hebben Tineke en ik er al over nagedacht hoe het zou zijn als over twee jaar Texel nog meer paars/zwart kleurt met meerdere estafette teams, het is aan te raden, je hebt sowieso  een heerlijk paasweekend!

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>