aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Een licht gespannen gevoel bij het opstaan op 2e paasdag. Vorst deze nacht. De windsnelheid valt mee. Ontbijttafel dekken en iedereen schuift aan tafel. Guus komt koud van buiten, hij heeft de 120 km lopers aangemoedigd bij het 40 km punt. Gezellig ontbijten en aankleden (wat moet ik aan, wat moet ik aan, wat moet ik aan). Ik heb er zin in om mijn deel van de estafette van de 60 van Texel te gaan lopen. Na het bespreken van het logistieke deel gaan we op weg. Tineke en Jan Willem worden afgezet bij de start. Succes met de eerste en vooral zware strandetappe en tot zo!

Bij de eerste wissel vertrekt Diane voor de tweede moeilijke etappe over strand en door duingebied met een steeds toenemende wind. Bij het tweede wisselpunt vertrekt Caroline voor de derde etappe. In gezelschap van Astrid, Daan en Tineke die haar begeleiden op de fiets, tegenwind op het fietspad naar de vuurtoren van de Cocksdorp en daarna weer kilometers voor de wind naar het wisselpunt. Op weg naar het wisselpunt zien we Jacob en Els voorbij schieten. Een harde brul en zwaaien naar elkaar. Ook Pieter zien we enige minuten daarna in gestaag tempo voorbij komen. Weer een brul en weer zwaaien naar elkaar. Het wachten de gehele dag heeft voor mijn gevoel te lang geduurd en ik merk dat mijn motivatiezz om te lopen is afgenomen. Ik ben verkouden en heb het de hele dag koud gehad. Niet zeuren maar lopen! Caroline is in aantocht en met een windjackje en wantjes aan sta ik klaar voor de wissel. Chip wisselen een kus en wegwezen met zelfs 4 fietsers als gevolg. Jan Willem, Diana, Daan en Astrid. Het tempo begint te komen alsook de warmte in mijn lijf. Ik loop lekker met de wind in de rug. Na een kilometer of 3 loop ik het dorp Oost in en haalt een jonge loper mij in. Verdorie! De komende 8 kilometer door Oosterend en echt fantastisch mooie gebieden loopt hij niet verder uit en kan ik hem tot op 15 meter volgen. Mooie (paas)haas moet je maar denken. Bij 4 km gaat het windjack uit en bij 6 km de wantjes. Duurde even maar ik ben eindelijk op warmte. Op de dam naar Oudeschild zie ik de kitesurfers door het water scheren. Wat een zijwind. Daan is de windbreker door net naast mij te gaan fietsen.

devierdeloper

Op Jan Willem na nemen de overige 3 fietsers net voor Oudeschild een andere route naar de finish in Den Burg, een kleine 5 km verderop. Zij hebben vandaag al veel gefietst met veel wind op de kop. Onderweg veel lopers ingehaald en veel van hen, met name de ultra's, een goede afloop toegewenst. 60 of 120 km in je eentje. Respect! Bij Oudeschild gaat de etappe door havengebied en aan de rand van het dorp is een drankpost waar ik toch even gebruik van maak. Met nog 4 km te gaan draaien we een glooiend akkerbouw gebied in richting Den Burg waar de finish is. Een lastig laatste eindje. Ik heb enorm zere voeten en besluit door even te wandelen bloed naar de voeten te krijgen. Jan Willem vraagt of ik nog wat nodig heb, doelend op eten of drinken. Het antwoord is simpel; alleen jouw steun door bij mij in de buurt te zijn is voldoende man! We pakken de draad weer op en de laatste km's worden ingezet. Met de finish in zicht zie ik ook alle teamdames weer verschijnen. We hadden van tevoren al afgesproken dat we gezamenlijk wilden finishen. Met zijn 4en juichend order de streep, Geweldig! Met een tijd van 5 uur 40 minuten en 30 seconden zijn we uiteindelijk als 87ste van de totaal 144 estafetteteams geƫindigd. In onze categorie gemengd team 25ste van de 57 teams. Een mooi resultaat! En gemiddeld 10,573 km per uur. Als slot zijn wij estafettelopers, gezamenlijk met onze ultra's Jacob en Pieter nog even schuim gaan happen. Uiteraard ook hier weer onder begeleiding van Jan Willem, Guus, Daan, Astrid, Els, Sonja, Joop, Yonne en Bente. Tnx makkers! Het was me het weekendje wel!

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>