aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Op zaterdag 6 april 2013 organiseerden de Valleirenners de toerklassieker Veenendaal – Veenendaal, een mooie uitdaging voor sportieve en prestatiegerichte fietsers. Het parcours gaat met 2 afstanden (105 en 135 KM) over onder andere de Amerongse Berg, Defensieweg, Wageningse Berg, Emma Pyramide, Posbank, Grebbeberg, Koerheuvel en diverse andere beklimmingen rondom Oosterbeek, Doorwerth en Arnhem. 
We verzamelen om 08.30 uur in Veenendaal, waar we hartelijk worden ontvangen met koffie bij Machiel en Juliette. Na de koffie en een groepsfoto vertrekken we richting de start, alwaar de startbewijzen worden gescand door onze gastheer. Met 3500 deelnemers aan de start beginnen we aan onze eerste klimkilometers van het jaar. In de ochtend is het fris en koud, maar rond het middaguur breekt de zon door en is het aangenaam fietsen.
 fietsersveenedaal
Na de eerste verzorgingspost op circa 55 km splitst de groep in twee delen. Met z’n vieren beginnen we aan het tweede deel van de tocht. We fietsen onder andere door het Nationaal Park de Veluwezoom met een zware beklimming van De Posbank, waarna nog vele mooie en zware beklimmingen volgen.  
 
Na circa 100 km naderen we een tweede verzorgingspost. In tegenstelling tot de eerste verzorgingspost worden we hier wel voorzien van sportdrank en voeding. Dat is hard nodig, want de brandstof is op en we hebben nog 35 km te gaan. Na zo’n  5 uur fietsen, 133 km op de teller en 1265 hoogtemeters sluiten we de tocht af bij Machiel en Juliette thuis. Hier wordt de inwendige mens goed verzorgd met heerlijk zelfgemaakte groente- en tomatensoep, een biertje en Chinees eten. Met een goed gevulde maag keren we zeer voldaan richting het westen. Machiel en Juliette heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid, we hebben er van genoten.

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>