aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

 MG 3053

Aangewakkerd door het grote enthousiasme van Robert en Rob, heb ik me dit jaar voor het eerst ingeschreven voor “Het rondje eilanden”. Deze zwemloop voert langs 12 verschillende eilandjes in de Vinkeveense Plas. Ze liggen bijna in een cirkel, maar daar tussen in ligt het woelige water. Omdat de eilandjes in een plas liggen moet je nog wel even zwemmen om bij het volgende eiland te komen. Al met al is het ongeveer 1500 meter zwemmen en 5000 meter lopen, maar dan in kleine porties. Zeg maar Freestyle-eilandhoppen. Het lijkt zo idyllisch, maar de harde werkelijkheid is soms anders: golven die over je heen slaan en drassige bodems waar je in weg zakt.

Dit jaar waren er wel 5 tri-teamleden ingeschreven. Op de foto zie je er 4, maar Ralph was er ook echt bij! Marco was ook van plan om mee te doen. Hij had ook goed getraind, maar een vervelende knieblessure gooide roet in het eten.

Het lopen was voor mij niet het moeilijkste onderdeel, maar zwemmen met een stevige westenwind zorgde toch meer problemen: herhaaldelijk voor het inslikken van een slok vinkeveense-plaswater hoort er dan gewoon bij. Dat mocht echter de pret niet drukken. De omstandigheden waren prima: een lekker zonnetje, een strakke organisatie en natuurlijke veel gezellige deelnemers.

De start was per 2 personen, om de 10 seconden plonsden er een koppel in het water. Dan een flink stuk zwemmen en hup het eerste eiland op. Dat herhaalt zich totdat er na een uur zo’n 560 personen in het water liggen. De snelsten waren binnen 40 minuten al weer terug. De wat langzamere types (zoals ik) deden er meer dan 1 uur 8 minuten over.

Onderweg werden we aangemoedigd door allerlei types die als dagjesgasten op de eilandjes verbleven. Van bedaarde bejaarden, tot jolig aangeschoten jongeren, al dan niet van Poolse komaf. Op het laatste eiland tref je dan weer de eigen fans aan die vol spanning hebben uitgekeken naar je terugkomst.

Wat betreft de outfit is het vooral belangrijk dat je goed schoeisel hebt. Sommigen gebruiken de geavanceerde ‘Five fingers’ van Vibram, anderen een simpel waterschoentje. Maar er waren er ook die een eigen creatie hadden gemaakt met zomerschoenen en flink wat ducktape: blijft het lekker strak zitten.

Voor de gewone deelnemers werd er ’s avonds tegen een schappelijk prijsje een eenpansgerecht geserveerd. Maar de snelste 20 vrouwen en de snelste 30 mannen konden nog niet aan tafel, zij kregen aan het einde van de dag een barrage-bonus: een mini zwemloop van zo’n 10 minuten: opnieuw een eilandentocht met 6 keer het water in en 6 keer rennen. Helaas was rappe Robert net niet in staat daar bij te horen. Maar al met al een heel gezellige rondje eilanden. En tevens een goede opwarming voor onze eigen Zwemloop op 31 augustus!

Bert van Ginkel

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>