aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

‘papa, dat is die mevrouw van Kluswijs, die heeft een prijs gewonnen!’ ik draai me om en zie een stralend ventje van 8 jaar staan. ‘jij stond op het podium hé’....

(Door Tineke de Groot)

Afgelopen zaterdagmiddag 14 september, schitterend weer, zonnetje aan de hemel, een mooie dag om een snelweg te openen. De N201 waar men vanaf 2006 mee in de weer is geweest, werd geopend door middel van een groot loopfeest. Overdag was er een 10 km en 15 km wedstrijd en ’s avonds waren de funlopen van 5 en 10 km.

Na een zware week, waar ik niet aan lopen toe was gekomen en zelfs mijn dinsdag training misliep, sleepte ik mij naar Aalsmeer. ‘Ook al geniet je alleen maar van het zonnetje’ zei mijn man, ‘ach ja waarom ook niet’.

Aan gekomen bij de veiling Flora Holland werden we met bussen vervoerd naar het startgebied. Grote tenten met een gezellige drukte, genoeg kleedruimte, tassen werden netjes in bewaring genomen door de vrijwilligers, gratis Nescafe koffie en muziek van Skyradio, maakte dat de stemming er al snel in zat.

Ik nam plaats in startvak 3, de snellere mannen en dames in startvak 2 en de korte broeken jongens in startvak 1. De Top o.a Koen Raaymakers en een paar Kenianen hadden zich aan de front-linie opgesteld. Na een korte toespraak werd het startschot gegeven. Een strak parcours met de nodige viaducten, waar behoorlijk geklommen moest worden. Aan de ene kant van de snelweg liepen we heen en aan de andere kant terug, leuk was dat de snelste heren toen ik bij km 6 was al weer voorbij zag stuiven op weg naar de finish. Wat kunnen die atleten toch prachtig lopen. Het was heerlijk lopen op zo’n nieuwe weg, met vliegtuigen die je bijna kan aanraken en de al ondergaande zon precies in je gezicht, echt genieten. Ongemerkt liep ik heerlijk en snel.

De snelste man liep de 15 km in pakweg 42 minuten en de laatste kwam na 5 uur en 30 minuten binnen kwam. Daar tussen eindigde ik in 1.15.05 een PR en als 3e van mijn categorie (25 deelnemers). Net over de finish werd ik omgeroepen dat ik mij moest melden, door het enorme lawaai hoorde ik niet wat er aan de hand was. Aangekomen bij het podium bleek dat het om de prijs uitreiking ging. Ik kon nog net mijn WZK- Triteam pak aan trekken, de toppers waren natuurlijk al lang en breed onder de douche geweest en omgekleed.

Met een prijs in mijn handen liep ik nog na te stuiteren op weg naar de bus, toen ik achter me hoorde ‘papa, dat is die mevrouw van Kluswijs, die heeft een prijs gewonnen!’ ik draai me om en zie een stralend ventje van 8 jaar staan. ‘jij stond op het podium hé’....

Ik voelde me vereert, zo’n ventje die ‘al 800 meter wedstrijdjes loopt’ (vertelde hij me) en nog weinig verschil ziet tussen de toppers op het podium en de 3e prijs V50, geeft je onbedoeld even het gevoel ‘goed hé’.

Hmm ....en zo werkt sponsering dus, ook bij een club als WZK triteam. Thanks sponsoren, je ziet het werkt. Een flitsend pak in de goede kleuren valt op, nu maar hopen dat het ventje in de toekomst bij Kluswijs zijn inkopen gaat doen.

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>