aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Afgelopen zondag stond al weer de 4e Z&Z loop op het programma, in het altijd gezellige Uithoorn. Een beetje ver weg, maar de moeite waard. Was hij vorig jaar nog afgelast wegens barre winterse omstandigheden, dit jaar was na een stormachtige nacht de wind speciaal een beetje gaan liggen en was Koning Winter ver te zoeken, dwz die was in het hoge Noorden neergestreken.

Bert van Ginkel, altijd galant, haalde mij op met zoon Daniel zodat deze met zijn vriendje Rick op tijd zou zijn voor de 5 km. Ik zou 10 minuten later starten als enige van de Tri-team delegatie, mijn rivale, nou ja eerder loopmaatje Tineke (de Groot) was er dit keer helaas niet bij. Toch wel een beetje saai en jammer om niet samen de strijd aan te gaan! De 10 kilometer afstand had meer klandizie, zoals Bert en medepassagier Wil Grim (dit keer namens de Hersenstichting) en vele anderen die pas ruim een half uur na mij moesten starten. Maar Bert opperde ineens: "ik ga geloof ik maar met jou mee, even mijn nummer omzetten"! En hij zei er bij: "anders sta ik maar te wachten"...en, nog beter: "ik blijf gezellig bij je vandaag"! Wauw, een Haas!

Zo gezegd zo gedaan, eerst Daniel en Rick uitgezwaaid, en toen het startvak in. Na het startschot ging ik de eerste twee kilometer een beetje te hard, misschien wilde ik Bert niet teleurstellen, dus Bert liep achter mij ipv voor! Tja dat zou ik wel moeten bekopen, dus een tandje eraf. Daarna ging het kilometers lang in het zelfde tempo door. Wanneer ik soms een beetje mijn concentratie kwijt raakte hield Bert me bij de les en hij hield mij bovendien als een gentleman uit de wind. We kwamen dan ook over de finish in voor mij een PR met een verbetering van 1.25 min.! (1.20.05) dus mission completed! Daarna weer naar huis gereden door Bert, wat een goede verzorging, hartelijk dank! Heb niet veel meer dan een glimp van de anderen opgevangen maar het was weer een hoop paars volgens mij en er is weer goed gelopen!

De uitslagen zijn al verwerkt op de link van de clubcompetitie, maar ik besluit nog even met de mooie prestatie van Richard de Smit, die onder de 40 minuten liep en daarmee een prachtig PR, goed gedaan!

Groetjes van Tineke Haitsma

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>