aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

We zijn best verwend met mooi weer in maart, donderdag zelfs een korte broeken en t-shirten training en dat na een milde winter. Heerlijk vorig weekend in Voorschoten al een lekkere 10 kunnen lopen in 41.28, dat zijn wel 45 hele seconden van mijn PR af en dat geeft vertrouwen. Al twee maanden staan de trainingen onder leiding van Henny in het teken van snelheid en oh, wat gaan sommigen hard zeg o.a. Richard die knalt het ene na het andere PR op de klokken.

Na de 10 van vorige week stond vandaag 23 maart weer een marathon op het menu. Maar in eerste instantie de Ultra 63 km maar aangezien Wassenaar van de buitenwereld wordt afgesloten leek een marathon mij handiger, zo zou ik als ik ff doorliep voor 16 uur weer thuis zijn... Met vertrouwen op naar Gilze, half 10 startnummer halen in de Kroeg, geweldig. Omkleden in een gebouw ernaast, jammer dat ik gelijk weg moest en geen BOB bij me had anders na afloop de polonaise haha. De start veel bekenden "hee Pieter, Winschoten dit jaar uuhh ja nou dit is een mooie lange training". Idd ja, ik zie het als marathon in teken van Winschoten. Maar een marathon is en blijft een marathon, behandel haar met respect want je weet nooit. 10:25 gaan we 4 rondes van 10.55 km steeds langs het café, sfeer is geweldig. Loop comfortabel in een groepje zo gaat de eerste ronde in 51 minuten voelt goed zo 4.50/ 4.55 min de km. Voor mijn gevoel kan ik harder maar ff wachten. Op 13 km komt de eerste maartse bui de hele winter geen hagel gezien en hier komt er een naar beneden. Soms is een helm prettig deze bui is gelukkig niet zo lang slechts 30 minuten pffffff, maar ja je moet het ermee doen. De halve marathon 1.44 mm lekker nu ff een tandje erbij. Ronde 3 gaat in 50 minuten en 40 seconden yess en nog steeds loop ik heerlijk en als cadeau krijg ik op 33 km weer een bui op het bolleke hahah.

Vanaf nu pik je de lopers die te hard zijn gestart op 40 km punt klok ik 3.16 kom het dorp in een PR is in de maak de speaker roept daar komt Pieter den Edel uit Wassenaar als 5e over de streep in een tijd van....3.26. Ik denk 5e zo hoog er zijn er toch 30 gestart, ach heb genoten mooie loop voor een goed doel en een mooi PR. De trainingen van Henny werpen absoluut zijn vruchten af al voelde ik vandaag veel hagelstenen. Nu thuis een lekker biertje voor het herstel. Tot dinsdag dan mag ik weer training geven ff kijken wie weet kom ik op de fiets.

De ballen (Ultrapietje)

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>