aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Een "paarse" groep fietsers gaat zondagmorgen vroeg richting Leiden op weg voor de 25e editie van Leiden Marathon. Ze verzamelen bij Huug voor op het pleintje, zou Jan ook meegaan ? hij twijfelde tot het laatste moment, hij komt aanfietsen, ja dus, het is even het wachten Aad en dan vertrekken we: Huug, Jan, Joop, John, Arno, Robert, Dennis, Aad en Els.

Deze keer zijn we zondag op 3 verschillende afstanden actief. Zelfs 2 van onze groep, Dennis en Pieter waren zo enthousiast dat ze zaterdagavond ook al de 5 kilometer liepen, met hun kinderen! Rustig fietsen, benen los pendelen, dan zijn de spieren warm voor de wedstrijd.

Op de Garenmarkt is het al druk, fietsen op slot, tassen afgeven, laatste sanitaire stop en dan naar de verschillende startvakken. De voorbereiding was goed, donderdagmorgen nog een klein loopje in de duinen gedaan (de heren wilden eigenlijk zoals altijd 18 km lopen maar deze keer hebben ze naar de trainster geluisterd, worden ze met de jaren toch wijzer!). Na vele weken trainen zijn we er klaar voor, laat het startschot maar komen.

Leiden2015

Om 10 uur is het zo ver, de hele Breestraat staat vol met hardlopers, een fuik tussen de start vakken zorgt voor een gelijkmatige doorstroming, iedereen kan zo goed zijn eigen tempo lopen en worden valpartijen voorkomen. Het duur even voor iedereen voorbij is, er zitten 15 min. tussen de eerste lopers en Huug, John, Jan en Aad in het E vak. Eerst de stad uit richting Zoeterwoude Dorp, dan de polder in en via kleine wegen naar de Rijndijk, over een speciaal aangelegde pontonbrug wordt de Rijn overgestoken.

Langs de route fietsen verschillende supporters mee en op het water is er een speciale Triteam sloep met Albert, Siebe, Rob en Raldy. Het is nog doorfietsen om steeds op tijd te zijn. Bij de Rijnekeboulevard worden Trudie, Joop en Els gespot, onderweg is ook Guus te vinden, aan de rand van Leiden staat Coby en de sloop is overal op het parcours. Via Leiderdorp gaat de route dan weer terug de stad in, dit stuk is best vermoeiend doordat het parcours gestraat is en meer oneffenheden kent. De 42 kilometer maakt nog een extra grote lus door de polders richting Hoogmade, de 10 kilometer blijft in de stad. Een laatste kuitenbijter is de brug over het Galgewater, hier merk je dat 21 kilometer in je benen gaat zitten, dan de laatste 500 m naar de finish bij de Vismarkt. Deze keer een mooie medaille met de karakteristieke Koornbrug en 25-ster erop als beloning.

Iedereen wacht op elkaar na de finish, lopers en supporters, waar we onder het genot van een beker water of het traditionele marathonbiertje (bedankt Oscar voor de distributie) na kletsen en bijkomen van deze mooi loop. Goed weer, ging lekker, toch wel afzien, we zijn ouder maar nog wel snel, tevreden na een debuut op de 21 km (gefeliciteerd Albert). Op de fiets daarna weer rustig terug naar Wassenaar. Op het fietspad langs het meer komt ons een "geel lint" tegemoet: enthousiast worden onze vrienden van Run voor Rio begroet op weg naar hun wedstrijd, succes.

Door: Els

Resultaten
10 km Richard de Smit 38.12 Willem van Vliet 44.26 Cock van Vliet 55.29
21 km Watze Smit 1.45.04 Arno Eijgenraam 1.48.05 Robert van der Velde 1.51.33 Dennis van Veen 1.51.49 John Gras 2.02.11 Aad Noordover 2.02.15 Huug van Veen 2.05.35 Albert Slats 2.16.17 Jan Simonis 2.20.15
42 km Pieter den Edel 3.34.43 Diana Ruygrok 4.20.34

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>