aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Het moet niet veel gekker worden voor mijn opleiding zelfstandig looptrainer 3 ben ik al iedere week in 020, oeps ja Amsterdam, in het Vondelpark en ik moet eerlijk toegeven het is best een mooi park. Er is een medecursist, een geboren Rotterdammer, en wij snappen elkaar hahaha, maar zoals ik al zei ik ben de beroerdste niet ik geef ook toe als iets mooi is in onze hoofdstad. Maar wat gebeurt er nu, ik zou graag weer de Run Winschoten doen de 100 km maar ben een beetje aan het oefenen met langzaam lopen en veel eten en drinken, want daar ging het mede mis vorig jaar:-). Mijn oog viel op een ultra in het Amsterdamse bos de Self-Transcendense, om 09.00 startte de 100 en om 12:00 de 50 km. Het zijn leuke lopen rustig en de verzorging is vaak TOP. Qua kosten nog geen 1/3 van een grote stadsmarathon en parkeren bij de start en heel weinig gedoe met omkleden, een beetje zoals ultralopen hoort, hollen en geen poespas...Maar ja zo ben ik binnen een week 2 keer in onze hoofdstad, straks ga ik het nog leuk vinden daar ook, kan niet want ze hebben er geen Coolsingel.....

We dwalen weer eens af, ach ultralopen is dwalen, het parcours is 2.2 km door het bos veel bochten onverhard en een paar klimmetjes. 12:00 panggggg we gaan ik kijk ff om me heen nee geen gewonden gelukkig scheelt weer ik merk al snel dat ik te hard loop en zak af naar iets boven de 10 km/u. Na een ronde al drinken, we beginnen met water het is best nog wel warm maar dat kan het in Winschoten ook zijn. Heb me ingesmeerd met factor 30 anders ben ik straks te bruin:-) Soepel lopen letten op de techniek, hielaanslag, armen, losse polsen midden voet landen, heuvel op korte pas en armen harder naar achter zwaaien, je zou er stress van krijgen, maar ik leer veel bij Running Holland. 25 km verder en ik eet lekker kaasstengels, chips, broodjes jam, chips, banaan, ontbijtkoek met boter, net een lopend buffet. Maar ik loop het buffet staat stil. Ben nu 2 uur en 25 minuten rondjes aan het rennen heerlijk ik werd door Guus van Veen al vaak autist genoemd, nou geloof ik ook dat je een beetje gestoord moet zijn voor de afstanden boven de marathon, ach ik ben best lief. 40 km, 4 uur mooi vlak. Ja, ik wel, het parcours niet. Aan de tom tom kan ik zien dat ik 411 hoge meters gemaakt heb. Nog een uurtje genieten, haal lopers in en zet lopers op 2 en 3 rondes heerlijk. Het is druk en mensen gaan vragen hoeveel lopen jullie ik zie je steeds langskomen, uhh ik 50 en er zijn ook gekken die 100 lopen. De man kijkt me aan met een blik, ik zeg als je 100 km doet ben je idd niet goed.

Ik passeer de start/finish en hoor de bel voor mij de laatste ronde , want ja ook nog je rondes zelf bij houden gaat hem niet worden dan kom ik overspannen over de finish.. Na 5 uur en 3 minuten komt er een eind aan de reis door het bos krijg een medaille en een oorkonde, met een goed gevoel kom ik over de streep niet stuk geen man met de hamer. Vlak kunnen lopen, maar het zijn er maar 50 in het hoge noorden mag ik nog een lusje van 50 hihi. Ik bedank Nitish Zuidema voor de perfecte organisatie en zeg dat ik terug kom, Amsterdam, tsja ik loop er best lekker....... pss ik krijg net de feedback terug op mijn training van afgelopen donderdag: "de omstandigheden waren heel erg lastig, al met al hebben ze toch lekker en goed getraind. Ik vond het heel sterk dat je in het programma groeide en uiteindelijk heel relaxed voor de groep je verhaal deed. Dat was echte enthousiasme. Ik ben vrij bescheiden maar nu zeg ik BAMMM!

Pieter den Edel

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>