aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Een dramatische titel voor een simpele 5 km prestatieloop is de eerste gedachte. Voor de beginnende lopers van het project Run To Start bij Tri-Team op de ochtend van 13 december echter wel de “harde” realiteit. De trainingen en noeste arbeid van de afgelopen 8 weken o.l.v. de gepassioneerde trainster Henny de Kievit zou dan op deze dag resultaat moeten opleveren.

Leiseshout-str

Vanaf het verzamelpunt bij het Sterrenbad vertrok een stoet van 10 beginnende hardlopers en 6 begeleiders om 9:30 met de auto naar de Leidse Hout. Aldaar aangekomen werd na het inschrijven begonnen met de belangrijke warming up. De stemming was opperbest en waarachtig uitgelaten. Iedereen had er zin, ook de meegereisde begeleiders. Zo had bijna iedere deelnemer een persoonlijke coach tot zijn beschikking. En natuurlijk werd er door hen flink gesproken over hoe deze wedstrijd te lopen. Daarbij werd een hoeveelheid aan loopervaring - soms ongevraagd, maar zeker goed bedoeld – met de beginners gedeeld. Thema’s betreffende looptechniek, indelen van de wedstrijd, mentale veerkracht en ademhalingstips passeerden regelmatig de revue. Maar het belangrijkste was toch hoe optimaal te genieten van dit loopje en na het passeren van de meet de trots te voelen de missie te hebben volbracht.

De bosrijke omgeving van de Leidse Hout was het ideale decor hiervoor. Gelukkig was de storm de afgelopen nacht gaan liggen en daardoor was de ochtend extra mooi en de atmosfeer gevuld met rijke zuurstof. Na het welkomstwoord van de organisatie (Leiden Atletiek) begon eenieder met zijn eigen missie, zijn eigen wedstrijd. De eerste kwam al rond de 25 minuten over de streep en de rest volgde gestaag. Een kletterend hartverwarmend applaus viel elke deelnemer ten deel. Felicitaties werden onderling gegeven en er was nauwelijks een spoor van vermoeidheid te bespeuren. De vuurdoop was ondergaan en een medaille als herinnering kon worden omgehangen. Iedereen geslaagd en allemaal blijde gezichten!

Het project Run To Start is een eigen initiatief van het Tri-Team en een logisch vervolg op het landelijke Start To Run van de Atletiekunie die door lokale hardloopverenigingen wordt gefaciliteerd en uitgevoerd. Doel is om beginnende lopers plezier in groepsverband te bieden op verantwoorde wijze. WZK Tri-Team, dé hardloopgroep van Wassenaar, start 16 januari 2016 met de tweede editie van het Start To Run. Interesse gewekt? Neem dan contact op met bestuur van WZK Tri-Team (www.tri-team.nl).

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>